Shakira a refuzat un acord cu parchetul spaniol privind acuzaţia de evaziune fiscală. Tripla conjuncție Marte, Nodul Nord și Uranus în Taur își „arată colții”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Facebook, pagina oficială Shakira
sursă foto: Facebook, pagina oficială Shakira

Acuzată de evaziune fiscală în Spania, cântăreaţa columbiană Shakira, care îşi susţine nevinovăţia, a declarat miercuri că a refuzat să încheie un acord cu parchetul spaniol şi că doreşte să se ajungă la proces, relatează AFP şi Reuters. 

Potrivit avocaţilor săi, posibilitatea de a ajunge la un acord rămâne valabilă până la deschiderea procesului la un tribunal din Barcelona (nord-est), în timp ce trimiterea oficială în justiţie a vedetei în vârstă de 45 de ani nu a fost încă pronunţată. 'Absolut sigură de nevinovăţia ei' (...) Shakira nu acceptă un acord' cu acuzarea şi 'decide să continue' procedura până la proces, au declarat avocaţii ei într-un comunicat, afirmând că vedeta este 'încrezătoare că justiţia îi va da dreptate'. Denunţând o 'încălcare totală a drepturilor sale' şi 'metode abuzive' din partea acuzării, Shakira afirmă în comunicat că 'se încăpăţânează să ceară banii strânşi în timpul turneelor sale internaţionale şi a (emisiunii) 'The Voice', la care a jurizat în Statele Unite, într-o perioadă în care 'nu era încă rezident în Spania'.

Shakira susţine că a plătit deja 17,2 milioane de euro autorităţilor fiscale spaniole şi că, prin urmare, nu are 'nicio datorie la Fisc de mulţi ani'. Procuratura o acuză pe interpreta hiturilor 'Hips don't lie', 'Waka Waka' sau 'Loca' de o evaziune fiscală de 14,5 milioane de euro pentru anii 2012, 2013 şi 2014.

Potrivit acuzării, Shakira a locuit în Spania din 2011, când relaţia ei cu fotbalistul FC Barcelona, Gerard Pique, a fost făcută publică, dar şi-a menţinut reşedinţa fiscală în insulele Bahamas, considerate un paradis fiscal, până în 2015. Cuplul, care are doi copii, şi-a anunţat despărţirea în iunie. La rândul lor, avocaţii Shakirei afirmă că până în 2014, cea mai mare parte a veniturilor vedetei au provenit din turneele sale internaţionale şi că ea nu a locuit mai mult de şase luni pe an în Spania, condiţie necesară pentru a-şi stabili reşedinţa fiscală în ţară. În luna mai, un tribunal din Barcelona a respins un recurs al cântăreţei care cerea renunţarea la acuzaţii. Numele Shakirei se număra printre cele menţionate în cazul Pandora Papers, o vastă anchetă publicată la sfârşitul anului 2021 de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie, care acuză câteva sute de personalităţi că au ascuns active în paradisuri offshore, în special în scopul 'evaziunii fiscale'.

Este o perioadă în care se va discuta foarte mult despre bani și despre resurse, ținând cont că avem un aspect extrem de important care se derulează în semnul Taurului, semn al banilor, bogăției, averilor.

Pe 31 iulie 2022 Uranus va fi în Taur lângă Nodul Nord, iar pe 1 august li se va alătura și Marte. Componenta financiară, așadar, plutește în aer, mai ales că axa Scorpion-Taur vorbește despre bani, despre cum putem să îi investim, cum gestionăm cheltuielile astfel încât să trăim cu mai puțin decât o făceam, având în vedere și creșterea mare a prețurilor.

Uranus va rămâne în Taur până în 2026, deci nimic nu este sigur, în orice clipă ne putem confrunta cu exact scenariul care nici prin cap nu ne-ar fi trecut vreodată, așa că e bine să avem mereu un fond de rezervă. Detalii aici! 

Sursă: AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Moise, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel