Sub nicio formă nu îți hrăni câinele cu aceste alimente!

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 07 sep 2022, 16:48 | Categorie: Homepage
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Câinii sunt carnivori prin excelență, dar, în ultimii 30-40 de ani, omul le-a transformat încet dieta naturală. Trebuie să știm că rasele canine au mirosul mult mai dezvoltat decât al omului, aud mult mai bine decât omul, văd mult mai slab decât omul, iar simțul gustului este mult mai slab decât al omului, practic ei putând mânca o viață întreaga cam aceeași mâncare dacă miroase la fel. Ce anume nu ar trebui să consume, aflați mai jos. 

Pâinea nu se dă la câini decât prăjită și puțină, cel mai bine este să fie evitată, deoarece fermentează. Roșiile sunt excluse total pentru că fermentează. Oasele de pui se sparg în așchii dure, iar câinii nu mestecă precum oamenii, ci sfărâmă și înghit ceea ce poate produce accidente care se pot solda cu deces. Un mioritic splendid de circa un an și 65 de kg a murit din cauza unui copan de găină bătrână folosit la ciorba stăpânilor, care s-a spart perforând gâtul câinelui. Oasele sunt bune cu cât sunt mai mari, dar de preferat de vacă.

Oul este un aliment extrem de important și în alimentația câinilor, dar pentru a beneficia de aportul său se dă doar gălbenușul crud în amestec cu lapte, în special puilor sau câinilor în creștere, în special pentru rasele de talie medie și mare, dar nu mai mult de patru zile pe săptămână. Merele și fructele sunt evitate pentru fermentația pe care o produc”, a spus, pentru DCNews, Cezar Osiceanu. Găsiți aici articolul integral și aflați și de ce câinii dorm la picioarele stăpânilor lor

Câinii, cu adevărat prieteni ai omului

Câinii pot recunoaște persoanele rău intenționate și există dovezi științifice în acest sens. Aceste animale fidele nouă au super puteri care te lasă să știi când poți avea încredere în cineva. O echipă de la universitatea Kyoto din Japonia a făcut un studiu publicat în revista „Animai Cognition” din 2015 prin care a demonstrat felul în care aceste animale înțeleg gesturile oamenilor. 

Câinii nu cred oamenii care mint, își folosesc experiențele negative ca să își dea seama când omul nu e de încredere. Nu doar oamenii, ci și câinii preferă o lume sigură în care să interacționeze doar cu cei în care au încredere.

Ei simt exact cum alți oameni îi tratează pe stăpânii lor, înțeleg dacă legătura dintre aceștia nu este una sănătoasă. În cadrul unui alt studiu citat de cei de la Bright Side, câinii au fost supuși interacțiunii cu niște grupuri de oameni care s-au comportat frumos cu stăpânii lor, dar și cu unii care au fost nepoliticoși. În urma experimentului, s-a constatat faptul că animalele au refuzat recompense de la cei care nu s-au purtat corespunzător cu stăpânii lor. În afară de asta, au arătat blândețe față de cei care i-au tratat frumos pe oamenii lor. Așadar, câinii simt cum interacționează alții cu stăpânii lor și își trag apoi propriile concluzii.

Totodată, cățeii noștri pot deosebi fețele fericite de cele triste, reușind să învețe expresiile feței. Ei simt frica, având un miros atât de dezvoltat, reușesc să miroasă reacțiile chimice care au loc în corpul nostru atunci când ne este foarte teamă. Stăpânii care sunt nesiguri pe ei, care sunt timizi, le pot transmite aceste trăsături câinilor lor.

Câinii pot să simtă și diverse boli și să ne salveze viața

Câinii pot simți cancerul, pot detecta cancerul de sân, dar și cancerul de colon. Celulele canceroase au un anumit tip de miros care nu există în țesurile sănătoase. Te pot avertiza în cazul unor crize diabetice. Un câine simte schimbările nivelului de zahăr în sânge și îți va da de veste când e nevoie să iei atitudine. 

Ce anume din harta ta natală te face mare iubitor de animale?

Astrologul Daniela Simulescu spune că s-ar putea să iubești animalele și să îți dorești să le ai mereu în preajmă, dar și să le protejezi dacă ai planete în casa a 6-a (precum Jupiter) dacă ai Luna în semnul Săgetătorului sau dacă ai planete în Fecioară. 

sursă: YouTube, Bright Side

Citește și: Ce rasă de câine ești în funcție de Zodia ta. Zodiile și câinii se întâlnesc de Ziua internațională a câinelui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play