Superstiții legate de numere norocoase și ghinioniste. Pe care să NU le alegi niciodată

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

Probabil că deja ești familiarizat cu superstițiile legate de numărul 13. Știai că pe lângă acesta, mai sunt multe numere cu conotații negative? Desigur, există și unele care aduc abundență în viața ta. Iată care sunt!

1. Norocul Cifrei 8

Superstițiile legate de cifra opt conferă noroc datorită asocierii sale cu învierea și reînnoirea. În creștinism, Dumnezeu a creat lumea în șase zile și s-a odihnit în a șaptea. A lăsat a opta zi deschisă pentru reînnoire și pentru o lume mai bună.

Această cifră asociată cu îngerii este unul dintre puținele în care superstițiile estice și cele occidentale coincid. Chinezii sărbătoresc numărul opt pentru că sună precum cuvântul cantonez pentru "prosperitate".

O placă de înmatriculare a mașinii care include opt este considerată norocoasă, iar cumpărătorii sunt dispuși să plătească sute sau mii în plus pentru placă decât pentru una care nu include această cifră. Unii chinezi chiar își schimbă adresa sau numărul de telefon pentru a include numărul norocos. 

2. Ferește-te de Diavol

La fel ca și numărul 13, numărul 666 are un termen științific propriu pentru a descrie teama față de această cifră: hexakosioihexekontahexaphobia. Din cauza Cărții Apocalipsei, este considerat numărul Fiarei sau al Diavolului și îi o vibrație nefericită. Mulți vor ezita să se confrunte cu acest număr, fie că este vorba despre un număr de zbor, numărul unei camere de hotel, prețul unui produs sau chiar parte a unui număr de telefon sau adresă poștală.

Cu toate acestea, în cultura chineză, 666 este atât de norocos pe cât se poate. În limba chineză, cuvântul pentru șase este asemănătorul cuvântului pentru "neted" sau "curgător", astfel că trei cifre de șase consecutive aduc cu siguranță norocul și prosperitatea.

Superstițiile anului bisect. Ce NU trebuie să faci

3. Vârsta Norocului

Unele numere sunt asociate cu superstiții doar atunci când sunt privite ca vârste. De exemplu, numărul 21 are o aură magică deoarece este rezultatul înmulțirii numerelor norocoase trei și șapte. Totodată, este considerat începutul unei noi etape de viață - un moment în care tinerii au nevoie de tot norocul posibil.

Pe de altă parte, vârsta de 63 de ani este considerată nefastă de către unii numerologi. Dacă reușești să depășești acest "punct critic" și supraviețuiești până la vârsta de 64 de ani, te poți aștepta să trăiești o viață lungă și norocoasă.

Vârstele nefaste sunt atât de răspândite în cultura japoneză încât au un termen special pentru ele: yakudoshi. Pentru femei, aceste vârste nefaste sunt 19, 33 și 37, în timp ce bărbații se luptă să treacă de vârstele nefaste de 25, 42 și 60.

4. Atenție la 17

Italienii tratează numărul 17 la fel cum culturile din America de Nord tratează 13 - și asta dintr-un motiv foarte bun. Italienii scriu 17 ca XVII, care poate fi rearanjat pentru a forma VIXI, ceea ce se traduce aproximativ ca "Viața mea s-a încheiat.". Nu este o gândire plăcută.

Din cauza acestei conotații negative, italienii ocolesc numărul 17 în multe dintre aceleași moduri în care americanii sar peste numărul 13. Evită să-l folosească pentru a numerota locurile în avioane, zboruri sau etaje în clădiri.

Producătorii de mașini și alți fabricanți evită să folosească acest număr atunci când denumesc produsele sau când atribuie numere de model. Ironic, temutul 13 este considerat norocos în Italia, în ciuda reputației sale în multe alte părți ale lumii.

5. Cifra norocoasă 4

Patru este unul dintre puținele numere pare considerate norocoase în cultura occidentală. În timp ce majoritatea numerelor pare sunt în mod natural nefaste pentru că pot fi reduse datorită divizării, superstiția sugerează că patru este de fapt destul de norocos deoarece multe lucruri în natură apar în grupuri de patru - de la punctele cardinale și anotimpuri până la elementele care alcătuiesc Pământul. Și există și trifoiul cu patru foi, mereu norocos.

Desigur, acest noroc se aplică doar culturilor occidentale. În China, Vietnam, Coreea și Japonia, această cifră are o conotație nefastă - în mare parte pentru că sună similar cuvintelor pentru "moarte" în aceste limbi, atunci când sunt rostite cu voce tare.

În mare parte a Asiei, mulți oameni refuză să folosească patru în prețuri, numere de telefon, adrese sau clădiri din cauza superstițiilor legate de această cifră. În unele cazuri, clădirile ar putea eticheta al patrulea etaj drept etajul "F" sau altă alternativă pentru a evita utilizarea numărului.

În cultura occidentală, numărul este tratat în general fără o semnificație superstițioasă specifică. În timp ce există câteva patru nefaste, cum ar fi cei Patru Cavaleri ai Apocalipsei care simbolizează prăpădul în Biblia creștină, acestea sunt excepții în loc de credințe răspândite.

Sfânta Scriptură este bogată în metafore. Explicația pentru ȘASE simboluri din BIBLIE

6. Triplul Șapte

Numărul norocos șapte! Este subiectul legendelor pentru jucătorii de noroc și fanii loteriei - și simbolul universal pentru aparatele de slot și jackpot-urile mari de la Vegas. Te întrebi de unde și-a câștigat reputația norocoasă numărul șapte? S-ar putea să fie atribuit rolului pe care numărul șapte l-a jucat în istorie, cultură și legendă.

Există Șapte Minuni ale Lumii, șapte mări și șapte zile ale săptămânii. Dumnezeu a avut nevoie de șapte zile pentru a crea lumea, iar lumea antică avea șapte planete. Vrei puțin noroc real? Caută al șaptelea fiu al unui al șaptelea fiu. Se presupune că are abilități magice, inclusiv puteri vindecătoare și o rezervă nesfârșită de noroc.

7. Paritatea Numerelor

Când vine vorba de numere, unii oameni superstițioși cred că numerele pare sunt nefericite, în timp ce fiind numere impare împrumută puțin noroc și-l face o alegere inteligentă pentru jucători.

Deși nu este clar exact care este raționamentul din spatele acestei credințe, se poate ca numerele pare să fie considerate nefericite pur și simplu pentru că sunt divizibile, ceea ce le diminuează puterea. Numerele impare nu pot fi reduse în acest mod, deci sunt considerate mai puternice și mai avantajoase decât cifrele pare.

Această superstiție se întinde chiar și la bani: Unii oameni cred că este mai bine să rupi colțul unui bancnote pentru a avea doar trei laturi.

8. Numărul Norocos 12

La fel cum 13 este considerat unul dintre cele mai nefericite numere, 12 este rarul număr norocos care se întâmplă să fie și par. Originea acestei superstiții este neclară, dar unele surse sugerează că 12 și-a câștigat reputația sa norocoasă pur și simplu pentru că este atât de frumos divizibil. Pentru un astfel de număr mic, poate fi împărțit frumos în jumătăți, sferturi sau treimi. Alții cred că 12 câștigă vibrații pozitive pur și simplu datorită proximității sale cu extrem de nefericitul 13.

Desigur, există cei care susțin că 13 este considerat nefericit pur și simplu pentru că este atât de indivizibil, în special atunci când este plasat lângă împărțirea frumoasă a 12. Aceste argumente se transformă rapid într-o dezbatere fără sfârșit, dar acest lucru nu schimbă ideea că numărul 12 vine cu o aură de noroc.

9. Cifra norocoasă 3

Cifra trei este considerată norocoasă din mai multe motive. În primul rând, există faptul că un bărbat și o femeie - o unitate de doi - pot deveni o unitate de trei cu crearea unui copil, iar numărul trei capătă astfel un pic de magie în întreaga lume. De asemenea, cifra este strâns asociată cu Sfânta Treime, care poate fi găsită sub diverse forme în multe religii mondiale.

În creștinism, există Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Hinduismul are, de asemenea, propria sa Sfântă Treime, Islamul are cele trei principale locuri sfinte, iar unele tradiții păgâne sărbătoresc trinitatea pământului, mării și aerului care alcătuiesc Pământul.

Această magie asociată cu numărul trei a dat naștere la expresii precum "a treia oară e cu noroc". Sugerează că după două eșecuri sunt sigur urmate de succes la a treia încercare.

OPT dintre cele mai iubite versete biblice. Care este preferatul tău?

10. Sau Nu

Desigur, trei nu este întotdeauna asociat cu aspecte pozitive. Unii îl asociază cu evenimente negative, cum ar fi superstiția că lucrurile rele se întâmplă în grupuri de trei. De exemplu, mulți cred că lucrurile se rup de trei ori. Prin urmare, dacă rupi ceva în jurul casei, este mai bine să rupi încă două bucăți pentru a evita ghinionul mai târziu.

Această idee a fost extinsă la ideea că celebritățile mor în grupuri de trei sau că aprinderea a trei țigări cu un singur chibrit va duce la moarte.

O explicație pentru acest fenomen ar putea fi că, poate, oamenii au creat regula celor trei ca un mod de a pune un sfârșit artificial pe o experiență rea. Dacă știi că vei rupe doar trei lucruri sau că doar trei celebrități vor muri la rând, s-ar putea să poți controla mai bine evenimentele negative - cel puțin în mintea ta.

11. Cifra 9

Cifra nouă este considerată una dintre cele mai norocoase din întreaga lume pentru că este de trei ori numărul magic al lui trei, care își primește vibrațiile pozitive din asocierea sa cu Sfânta Treime. De aceea, o persoană care are o zi minunată se spune că este în al Noulea Cer.

Chiar și biciul cu nouă cozi, un instrument dureros folosit pentru a pedepsi marinarii neascultători, a beneficiat de puterea lui nouă. Atunci când era folosit în pedeapsă, mulți credeau că cele nouă cozi ale dispozitivului își vor face magia asupra infractorului, transformându-l într-un marin vrednic.

În ciuda norocului asociat în general cu acest număr, japonezii îl privesc cu dispreț, din cauza cuvântului lor pentru nouă care sună foarte mult cu termenul acestora pentru tortură sau suferință.

10. Superstițiile Număratului

Chiar actul de a număra în sine vine cu o serie de superstiții pozitive și negative. Un remediu popular sugerează că, număratul de negi de pe corpul tău și dezvăluirea numărului unui străin va face ca negii să dispară.

Desigur, nu ar trebui să numeri niciodată bani, copiii sau posesiunile tale, deoarece acest lucru le poate face să dispară de asemenea. Același lucru este valabil și pentru animalele de fermă - cum ar fi numărarea puilor înainte de a ecloza - precum și pentru pești și câștigurile la jocurile de noroc. Cântărirea bebelușilor la naștere aduce, de asemenea, ghinion, la fel și numărarea pietrelor din monumente antice.

11. Numărul 13

Superstiția asociată cu numărul 13 este atât de comună încât are chiar și propriul său nume, deși unul pe care probabil nu îl poți pronunța: triskaidekaphobia.

Oamenii sunt atât de speriați de acest număr aparent nevinovat încât economia Statelor Unite pierde aproape un miliard de dolari în afaceri de fiecare dată când vine vineri, ziua a 13-a. Aceasta explică și de ce mai mult de 80% dintre clădirile înalte nu au un al 13-lea etaj: Arhitecții trec direct de la etajul 12 la 14 pentru a îmblânzi oamenii suspicioși. Așadar, cum a dobândit 13 reputația sa înfricoșătoare? S-ar putea să se tragă de la un mit nordic: când al 13-lea invitat a apărut la o petrecere la care participau 12 zei, unul dintre zei a sfârșit mort, iar distrugerea urmată a fost de proporții uriașe. Suspiciunea față de numărul 13 ar putea fi de asemenea pusă pe seama lui Iuda, care a fost al 13-lea invitat să ajungă la Cina cea de Taină, și toată lumea știe cum s-a terminat aceea.

CINCISPREZECE superstiții bizare legate de înmormântare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel