Superstițiile asociate zilei de Marți. Știai că în această zi se scaldă apele nemilostive?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Freepik.com
Freepik.com

Marți, denumită după zeul roman al războiului, Marte, este o zi aflată sub dominația unei energii masculine, de acțiune, curaj și ambiție. Iată ce NU trebuie să faci în această zi!

Marte, planeta care guvernează ziua de marți, este asociată cu acțiunea, războiul, pasiunea și dorința. În astrologie, Marte reprezintă forța, energia și determinarea. Astfel, cei născuți în ziua de marți sunt adesea văzuți ca fiind curajoși, dar și impulsivi.

Energia acestei planete, concentrată în ziua de marți, se reflectă în caracterul celor născuți în această zi. Ei tind să fie lideri naturali, cu o tendință de a acționa rapid și eficient.

În engleză, numele pentru ziua de marți derivă din cuvântul vechi englezesc "Tiwesdæg", asociat cu zeul nordic Tyr, echivalentul lui Marte în mitologia nordică.

Superstiții despre ziua de Marți

1. În Spania și în țările vorbitoare de spaniolă, ziua de Marți 13 îi pune pe oameni pe jar. Asocierea cu zeul războiului leagă pentru totdeauna ziua de violență, moarte și vărsare de sânge. Căderea Constantinopolului se zvonește că a avut loc într-o marți în timpul celei de-a patra cruciade. Turcii otomani ar fi asediat orașul într-o marți, mai bine de 200 de ani mai târziu.

2. În cultura spaniolă, sfatul larg acceptat este ca mai bine să nu te căsătorești, să nu începi o călătorie și practic să rămâi în casă.

3. Nu te spăla pe cap în ziua de marți. Superstițiile spun că părul se va deteriora, va cădea în exces și îți vor ieși primele fire albe.

Previziuni astrale a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

4. Dacă treci marți seara peste ape, fă-ți cruce și suflă peste apa. Așa nu te vei îmbolnăvi, căci atunci se scaldă apele nemilostive.

5. Dacă plouă sau ninge marți, așa va fi toată săptămână. Însă dacă Soarele strălucește marți mai tare decât de obicei, înseamnă că urmează vreme bună.

6. Marțea nu se coase și nu se toarce. Altfel va veni Marțolea. Se spune că acesta fură bărbații femeilor tinere care încalcă această regulă, pentru a le aduce nefericirea.

7. Marțea este o zi ideală pentru acțiuni îndrăznețe și pentru ajustări mari. Este recomandat să faci  activitățile tipic masculine și de sport. Proiectele noi care încep marțea au mai multe șanse de succes.

8. Marte este asociat proiectelor și afacerilor. Astfel că ceea ce se negociază lunea, este bine să fie parafat marțea, astfel încât înțelegerea să meargă bine pe durata întregii săptămâni.

ȘAPTE superstiții neobișnuite despre câini și pisici. Cât noroc ne poartă animăluțele noastre?

9. În Roma Antică, făceau plățile importante în zilele de marți.

10. Credința afirmă că marțea există trei ceasuri rele, spre seară, guvernate tot de Marte, care le aduce provocări celor care nu știu să își apere bunurile, banii și casa sau familia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel