Superstițiile zilei de Joi. Ziua în care atragi abundența și prosperitatea!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

Joi este cunoscută ca ziua lui Thor, zeul mitologic al tunetului, cunoscut și sub numele de Jupiter. Ce spun superstițioșii despre această zi?

Thor sau Jupiter este optimist, genial și, în general, este un zeu amuzant, care înseamnă că bebelușii de joi devin sufletul petrecerii. De asemenea, cei născuți în această zi sunt și foarte ambițioși.

Fiind cea mai mare planetă din sistemul solar, ea este conducătorul tuturor lucrurilor mari, expansiunii și excesului. Cea mai benefică dintre planete, Jupiter simbolizează expansiunea, fericirea, optimismul, umorul și perspectiva. Aceasta este o planetă a învățăturii și un copil născut într-o zi de joi va avea întotdeauna o filozofie specială de împărtășit lumii.

Iată superstițiile asociate acestei zile!

1. În unele culturi, este descurajată pornirea călătoriilor pe distanță mare sau drumețiilor în zilele de joi. Se crede că acest lucru ar putea duce la întârzieri neașteptate, obstacole sau dificultăți pe parcursul călătoriei.

2. Grădinăritul în zilele de joi este evitat în unele zone. Se crede că ce plantezi în această zi ar putea să nu prospere la fel de bine ca în alte zile ale săptămânii.

3. În zilele de joi, alimentele uleioase și grase precum uleiul, untul, brânza, untura, care conțin carbohidrați și grăsimi, nu ar trebui să fie achiziționate.

CINCI semne că o persoană nu te place pe cât pretinde. Câți prieteni adevărați ai?

4. Măturatul și ștergerea prafului în zilele de joi nu sunt permise. Există un motiv foarte vechi și mitologic pentru aceasta. Se spune că, în general, există multă bogăție și prosperitate în colțul casei. Prin urmare, în ziua de maxim potențial, atunci când cineva mătură pentru a le curăța,  îndepărtează posibilitatea de creștere, succes și prosperitate.

5. În superstițiile marinărești, era considerat ghinion să navighezi în zilele de joi (ziua lui Thor, zeul furtunilor) sau vineri (ziua în care Iisus a fost executat), în prima zi de luni din aprilie (ziua în care Cain l-a ucis pe Abel), în a doua zi de luni din august (ziua în care Sodoma și Gomora au fost distruse) și pe 31 decembrie (ziua în care Iuda Iscarioteanul s-a spânzurat).

6. Joi, după Paște nu se lucrează pe câmp. Astfel este ocolit pericolul de secetă și trăznete.

7. Joia este considerată o zi bună pentru cununie.

CINCI lucruri de știut despre asteroidul Apophis care va vizita Pământul în 2029

8. Joia se spală icoana Maicii Domnului cu busuioc. După aceea te speli cu apa aceea şi o dai pe flori. Se zice că atrage dragostea.

9. Se zice despre persoanele născute joia că vor avea mare noroc și vor deveni persoane cu influență.

10. Joia este destinată planurilor importante și schimbărilor. Oricine plănuiește să facă schimbări majore, trebuie să stabilească totul în ziua de joi.

11. Spălarea părului nu este încurajată sau chiar interzisă în zilele de joi.

Superstițiile asociate zilei de Miercuri. În această zi s-a născut Soarele!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel