Temperatura ideală pentru a adormi rapid

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto pexels
foto pexels

Care este temperatura ideală pentru un somn sănătos și rapid? 

Oamenii de ştiinţă au dezvăluit temperatura ideală pentru un somn bun. Potrivit National Sleep Foundation, intervalul de temperatură ideal pentru un somn sănătos este între 15 şi 19 grade Celsius, arată Rador Radio România.

Cu toate acestea, noi cercetări sugerează că acesta poate să nu fie cea mai bună alegere pentru toată lumea. Astfel, un studiu publicat în revista "Science of The Total Environment" sugerează de fapt că persoanele în vârstă de peste 65 de ani dorm adesea mai bine la temperaturi mai ridicate, între 20 şi 25 de grade.

În cadrul studiului, cercetătorii au urmărit 50 de participanţi cu vârsta peste 65 de ani, timp de 12 luni. Aceştia au purtat monitoare de somn care urmăreau neliniştea, durata şi eficienţa somnului, în timp ce un senzor de mediu le monitoriza temperatura dormitorului.

Studiul subliniază, de asemenea, că intervalul de temperatură ideal pentru un somn bun de noapte este încă extins, iar preferinţa individuală este cel mai mare factor determinant când vine vorba de cât de bine dormim. De exemplu, o cameră cu o temperatură de 25 de grade poate fi ideală pentru o persoană, dar poate părea prea caldă pentru alta. Pentru a determina temperatura ideală de somn, cercetătorii sugerează să începem cu o temperatură de aproximativ 20 de grade, pe care să o scădem sau să o creştem, în funcţie de preferinţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel