TREI povești despre credință și speranță care îți vor lăsa o amprentă puternică

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

Iată trei povești remarcabile despre credința adevărată și cât de ușor este să o păstrezi!

Credința poate fi descoperită în cele mai neașteptate locuri, inclusiv în poveștile aparent banale sau neglijate. Chiar și în acele mici povestiri pe care le trecem cu vederea sau le considerăm lipsite de importanță, putem găsi scânteia credinței. Uneori, într-un simplu rând sau într-o frază aparent fără greutate, se ascunde o învățătură profundă sau o lumină care ne îndeamnă să reflectăm asupra misterelor universului sau asupra divinității. Astfel, în locuri neașteptate și în aparența insignifiantelor întâmplări, credința poate fi reînviată și hrănită.

Iată trei pilde pline de tâlc!

1. Într-o dimineață, un tânăr s-a apropiat de bunicul său cu o întrebare în minte:

- Bunicule, tot îmi spui că trebuie să fugim de păcate, dar cum pot eu să mă feresc de ispite?

Bunicul zâmbi și îi răspunse:

- Ei bine, nepoate, hai să îți pun o întrebare. Dacă un vânător ar fi în pădure și ar vedea o pasăre zburând pe deasupra lui, iar alta stând liniștită pe o creangă, în care crezi că ar trage cu pușca?

Tânărul reflectă și apoi spuse:

- Clar că ar îndrepta arma spre pasărea de pe creangă. Este mai probabil să o nimerească pe cea care stă liniștită decât pe cea care se mișcă rapid.

- Exact așa este, dragul meu, continuă bunicul. Oamenii sunt asemenea acestor păsări. Cei harnici și muncitori, cei care își dedică timpul și efortul pentru a face bine, sunt mai puțin vulnerabili în fața ispitelor diavolului. Însă cei leneși și nepăsători sunt ușor de ispitit și de ademenit în păcat.

El adăugă:

- Omul nu a fost creat de Dumnezeu pentru a lenevi și a risipi timpul fără rost, ci pentru a munci cu încredere și entuziasm. Doar așa poate găsi pace și bucurie în viață.

2. Un creștin a fost vizitat de o femeie simplă care și-a împărtășit necazurile. Ea l-a întrebat:

- Frate, cum stau cu mântuirea mea? Nu cunosc multe rugăciuni pe de rost, pentru că nu am avut educație formală și nu știu să citesc.

Fratele a întrebat-o:

- Și totuși, nu te rogi?

Ea a răspuns:

- Mă rog, cum să nu mă rog.

- Și cum te rogi?, a continuat el.

- Iată cum mă rog. Când mătur prin casă, spun în gând: 'Doamne, curăță-mi sufletul, la fel cum curăț eu gunoiul din casă.' Când spăl rufe, rostesc: 'Spală, Doamne, păcatele mele, pentru a le face albe precum rufele curate și spălate.' Și la fiecare altă activitate, repet aceleași cuvinte.

Femeia l-a întrebat în final:

- Frate, crezi că această rugăciune este bună?

Fratele i-a răspuns:

-Da, roagă-te astfel pentru tot restul vieții tale!

3. Un bărbat călătorea pe un drum de țară împreună cu soția sa. Obosiți de drum și văzând că noaptea îi va prinde, cei doi călători au dorit să se oprească la un han pentru odihnă. Cu toate acestea, hangiul, un om rău, a refuzat să-i primească, declarând că nu are camere disponibile. Soția bărbatului s-a arătat nemulțumită.

- Ei, lasă, femeie, a încercat să o calmeze bărbatul, Lasă, că Dumnezeu știe ce este mai bine!"

- Dar, omule, a replicat femeia, cum poate fi bine atunci când nu avem unde să ne odihnim peste noapte?!

În cele din urmă, au decis să meargă mai departe și, spre bucuria lor, au întâlnit un țăran, un om sărac, dar generos. Văzând că au fost prinși la drum în timpul nopții, țăranul i-a primit cu căldură în modesta sa casă.

A doua zi dimineața, când s-au pregătit să plece mai departe, țăranul le-a dat o veste uluitoare celor doi călători: peste noapte, hanul unde ar fi vrut să se oprească fusese atacat de hoți, iar toți călătorii fuseseră jefuiți.

-Vezi, i-a spus bărbatul soției sale, trebuie să avem încredere în modul în care Dumnezeu aranjează lucrurile. Îți amintești ce ți-am spus aseară? Lasă, Dumnezeu știe ce este mai bine. 

Vezi și Uite semnele Apocalipsei! Ce ne zice Biblia despre SFÂRȘITUL LUMII

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel