Tu ce ZEU sau ZEIȚĂ ești în funcție de zodia ta?

Autorul articolului: Astrosens Team, Autorul articolului: Elena Airini |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Găsești mai jos care sunt trăsăturile comune dintre zodia ta și o anumită zeitate. Ce anume face din tine să fii asemenea unui zeu sau unei zeițe? Te recunoști?

Berbec/ Ascendent în Berbec

Ares, Zeul Războiului

În mitologia greacă, Ares este fiul lui Zeus și al Herei. El are forța fizică necesară pentru a avea succes în război, dar și brutalitatea și pofta de sânge pentru a intra cu totul în luptă. Numele lui în greaca veche înseamnă „bătălie”. Se spune că el ar fi fost și amantul Afroditei. Neîmblânzit, extrem de pasional și agresiv chiar Ares este zeul potrivit zodiei Berbec. 

Nerăbdător și implusiv, Berbecul este și el agresiv precum Ares, dorind mereu să se arunce cu capul înainte în luptă. Însă, asta se întâmplă deoarece frica sa cea mai este aceea de moarte, cu puternica sa anxietate existențială, Berbecul își depășește vulnerabiilitățile prin luptă. 

Taur/ Ascendent în Taur

Afrodita, Zeița Iubirii și a Frumuseții

Cultul Afroditei este unul mult mai vechi și mai complex decât ne-am fi așteptat, provenind din religia canaanită antică, dar înrudit și cu cel asiro-babilonian. Deși noi o știm pe Afrodita ca fiind zeița frumuseții, ea era venerată și ca zeiță războinică, dar și ca protectoare a „prostituției sacre”. Joacă un rol major pe tot parcursul operei Iliada a lui Homer, fiind una dintre cele trei zeițe care a cauzat începutul Războiului Troian. În arta occidentală a fost prezentată ca reprezentând frumusețea absolută. 

Taurii sunt asociați cu această zeitate tocmai pentru că sunt guvernați de Venus, zeița iubirii și a plăcerii. Și Taurilor le place să aibă tot și să guste din toate plăcerile vieții. În goana lor după avere și plăceri în descoperirea frumuseții vieții, Taurii ascund, de fapt, imensa lor teamă de pierde. 

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Atena, Zeița Înțelepciunii

Printre simbolurile specifice zeiței Atena se regăsesc și bufnița, măslinul sau șarpele. Este zeița asociată cel mai des cu orașul, fiind ocrotitoarea orașelor din Grecia, în special al orașului Atena. Și ea era cunoscută a fi o zeiță războinică și se credea că s-a născut din capul tatălui său, Zeus. Această zeiță reprezintă nu doar tactica în război și înțelepciunea, ci și curajul, inspirația și forța. 

Gemenii sunt și ei recunoscuți pentru capacitățile lor intelectuale, având bune abilități de învățare și de comunicare. Ei au nevoie să analizeze totul, să treacă prin filtrul gândirii lor fără limite. E posibil ca din cauza vastei lumi a ideilor ce sălășluiesc în ei, Gemenii să pară instabili și superficiali. 

Rac/ Ascendent în Rac

Artemis, Zeița Vânătorii și a Pădurilor

Fiică a lui Zeus, Artemis era zeița pădurilor, dar și a nașterii, a copiilor, a virginității, fertilității și vânătorii. Mai târziu, ea a fost identificată și cu Selene, zeița greacă a Lunii, câteodată fiind expusă ca având o semilună deasupra capului. Deoarece este asociată cu copiii și femeile, protejându-i pe cei vulnerabili, este reprezentativă pentru semnul zodiacal al Racului. 

Racul este cel care are grijă mereu de ai lui, fiind binecuvântat cu abilități de vindecare și susținere a celor care au nevoie de un umăr pe care să plângă. Guvernat de Lună, Racul își dezvăluie mai ușor emoțiile și dependența de familie. 

Leu/ Ascendent în Leu

Apollo, Zeul Luminii și al Artelor

Protector al artelor și al muzicii, dar și personificare a Soarelui, Apollo era printre copiii preferați ai lui Zeus. El era invocat de cei care navigau pe mare pentru a le proteja călătoriile, dar era cunoscut și ca protector al orașelor și noilor construcții. 

Născut sub semnul Soarelui, mare cunoscător al artei dramatice, Leul este un semn „luminos” căruia îi place să atragă atenția. Strălucitor, narcisist și dornic de a se arăta lumii, Leul ascunde, de fapt, nesiguranța, teama de a nu fi iubit. 

Fecioară/ Ascendent în Fecioară

Demetra, Zeița Agriculturii

Demetra, cunoscută ca fiind zeița agriculturii, este cea care simbolizează fertilitatea pământului și arta plantării recoltelor, stimulând bogăția pământului. Se spune că ea le-a dezvăluit oamenilor arta de a crește porumbul. 

Fecioara este și ea ocupată cu nevoia de a le fi de folos altora, cu simțul muncii, dar și al adaptării. Felul în care Fecioara planifică „recoltele” încercând să facă totul perfect, arată teama de necunoscut, teama de a nu da greș, dar și nevoia de a rămâne mereu în control. 

Balanță/ Ascendent în Balanță

Hera, Zeița Căsniciei și a femeilor măritate

Una dintre încercările de stabilire a etimologiei numelui Herei, trimite la sezonul propice pentru căsătorie. Hera este zeița căsniciei, a căminului și a femeilor măritate, dar și regina zeilor și a oamenilor. Fiind soția lui Zeus, ea era „soția absolută”, însă era adesea cunoscută ca fiind geloasă și extrem de răzbunătoare, mai ales în ceea ce privește infidelitățile lui Zeus. 

Și Balanțele sunt cunoscute ca dorindu-și relațiile perfecte în care să domine dreptatea și armonia. De altfel, Balanțele nu își văd viața în afara relațiilor. Scopul lor este echilibrul, au mereu nevoia de cooperare. Le e mereu teamă de respingere și de singurătate. 

Scorpion/ Ascendent în Scorpion

Kali, Zeița Morții și a Sexualității

Kali, zeița morții în religia hindusă, poară o ghirlandă de cranii, dar și o fustă compusă din niște brațe dezmembrate. Imaginea ei sugerează faptul că numai în momentul în care se va încheia atașamentul nostru față de propriul corp, vom dobândi eliberarea. Totodată, ea are o sabie și un cap proaspăt tăiat din care curge sânge, al unui demon pe care l-a doborât. Este una dintre cele mai complexe zeițe din religia hindusă, aducând distrugere, dar și transformare și renaștere. 

Și cărui alt semn i s-ar potrivi mai bine o zeiță a complexității morții și a renașterii, decât Scorpionului cu ale lui ape tulburi? Scorpionul este dominator, individualist, mereu revoltat și merge pe deviza „totul sau nimic”. Luptele sale de putere și traumele sale se dovedesc a fi motoarele care îl aruncă mereu înainte și îl fac să renască. 

Săgetător/ Ascendent în Săgetător

Zeus, Regele Zeilor

Regele Zeilor de pe muntele Olimp este considerat a fi unul foarte crud și răzbunător. Ținând în mână tunetul, stăpân al cerului, cel care guvernează și asupra jurămintelor și îi expune pe mincinoși, dorind a domni cu puterea dreptății. El e cel care are ultimul cuvânt în luarea deciziilor. 

Săgetătorul este și el un căutător al dreptății absolute, guvernat de Jupiter, cea mai impunătoare planetă, extrovertit și impunător, vrea să înțeleagă, să cunoască, dar și să se afirme în fața celorlalți. Pentru el libertatea e un dar de preț, iar deviza este că „toată lumea e a lui”.

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

Persefona, Zeița Lumii Morților și a Vegetației

Persefona este cea care stăpânește lumea umbrelor în timpul iernii, dar și fertilitatea și vegetația în timpul verii. Este fiica lui Zeus și a Demetrei. Zeus a acceptat ca ea să stea în infern doar o jumătate de an, iar la întoarcerea ei, întreaga natură să revină la viață. Este o reprezentare a întunericului și a luminii. 

Dualitatea acestei zeități face ca ea să se potrivească semnului zodiacal al Capricornului care este dominat de lupte lăuntrice. Introvertit, ambițios și conștiincios, Capricornul e gata să „coboare în iad” pentru a-și face treaba. Cu o natură suspicioasă, însă și practică, e dominat de nevoia de a face totul bine, de a controla.

Vărsător/ Ascendent în Vărsător

Prometeu, Fondatorul civilizației

Prometeu este unul dintre titanii care au furat focul de la zei pentru a-l oferi oamenilor, dăruindu-le focul, a devenit cel care a pus bazele civilizației umane. Este inteligent, însă pentru fapta sa este pedepsit întru eternitate de Zeus, care pune vulturul săi să îi mănânce zilnic ficatul care i se regenerează numai pentru a fi mâncat din nou a doua zi. Va cunoaște eliberarea datorită lui Hercule. 

Precum Prometeu, Vărsătorul este un rebel și un vizionar, abilitățile sale de a revoluționa lumea fiind pur și simplu uimitoare. Altruist, reformator și foarte puternic, Vărsătorul este extrem de independent și se dedică unor cauze umanitare. 

Pești/ Ascendent în Pești

Iștar, Zeița asiro-babiloniană a Dragostei și a Fertilității

Iștar este o zeiță blândă, dar în același timp, și foarte puternică. Ea este milostivă înaintea celor care suferă, îi ajută să se vindece, iartă păcatele și vina, dar are o personalitate mult mai complexă de atât, forțele sale fiind contradictorii, deoarece poate controla și războiul. 

Peștii sunt și ei o natură a contradicțiilor, complecși, vindecători, intuitivi, dar și îndreptați către o natură ezoterică, sunt haotici deseori. Au o natură instabilă și o imaginație sălbatică, dar vor mereu să se sacrifice pentru a salva întreaga lume. 

surse: wikipedia.org, elitedaily.com

Ai citit și despre Horoscopul amoros al lunii iunie 2022?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel