Uleiul de usturoi: beneficii. Cum se prepară și cum te ajută

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 12 aug 2022, 16:51 | Categorie: Wellness
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Beneficiile uleiului de usturoi includ capacitatea sa de a ajuta la eforturile de pierdere în greutate, calma durerile de cap, reduce inflamatia, stimula circulatia, optimiza digestia, și de a stimula funcția cognitivă și sistemul imunitar. Alte beneficii includ scutirea de congestie, scăderea nivelului de colesterol, și nivelurile normale de zahăr din sânge, arată Organic Facts, citat de colegii de la DC Medical.

Uleiul de usturoi este benefic pentru organism. Poate regla glicemia sau reduce durerea de cap.

Uleiul de usturoi se face prin distilarea cu aburi cățeilor de usturoi sau prin macerarea acestora într-un ulei. Usturoiul este cunoscut științific sub numele de Allium sativum și este cunoscut ca unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți adăuga în dietă.

Conținut ridicat de alicină

Majoritatea beneficiilor pentru sănătate obținute prin uleiul de usturoi sunt atribuite conținutului ridicat de alicină, compuși sulfurați, aminoacizi cheie și enzime, precum și alți compuși antioxidanți.

Utilizarea uleiului de usturoi este populară pentru persoanele care se luptă cu obezitatea, tulburările metabolice, diabetul, hipertensiunea arterială, indigestia, un sistem imunitar slab, anemia, artrita, congestia, răcelile, gripa, durerile de cap, diareea, constipația și absorbția slabă a nutrienților, printre altele.

Îmbunătățește digestia

Uleiul de usturoi poate fi un remediu foarte eficient pentru constipație și inflamație în intestin, având în vedere conținutul ridicat de antioxidanți. Poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la stimularea mișcării peristaltice și chiar la reducerea riscului de diverse probleme gastrointestinale.

Reduce inflamația

Alicina conținută de usuturoi este benefică pentru remedii topice și uz intern pentru calmarea condițiilor inflamatorii. Alicina este un compus antioxidant și antiinflamator foarte puternic, care poate ușura iritarea țesuturilor și poate reduce durerea articulațiilor și a zonelor localizate.

Eficient în bolile metabolice

Mulți oameni folosesc ulei de usturoi pentru tratamentul sindromului metabolic, care tinde să fie însoțit de hipertensiune arterială, glicemie ridicată, colesterol ridicat și obezitate. Antioxidanții din acest ulei pot avea un impact direct asupra acestui sindrom, diminuând toți acești factori de risc și optimizând activitatea metabolică.

Reduce durerea de cap

Dovezile sugerează că aplicarea unor cantități mici de ulei de usturoi la tâmple sau consumarea unei cantități mici din acest ulei concentrat poate ameliora rapid inflamația în tâmple și capilare. Acest lucru poate reduce apariția migrenelor și a durerilor de cap. 

Sursă de antioxidanți

Alicina nu este doar unul dintre cei mai versatili și puternici antioxidanți pe care îi cunoaștem, dar se găsește și în concentrații extrem de mari în uleiul de usturoi. Antioxidanții sunt legați de scăderea stresului oxidativ, prevenirea îmbătrânirii premature și, de asemenea, reducerea riscului de diverse boli.

Reglează glicemia

Natura hipoglicemică a uleiului de usturoi este bine cunoscută, deoarece poate ajuta la reglarea producției de insulină și a consumului de energie de către organism. Acest ulei este ideal pentru optimizarea activității metabolice și pentru a ajuta la prevenirea variației glicemiei.

Previne obezitatea

Utilizarea uleiului de usturoi este cunoscută pentru a da startul metabolismului, ceea ce echivalează cu arderea pasivă a grăsimilor, pe lângă puterea de scădere a colesterolului a acestui ulei. Usturoiul poate ajuta, de asemenea, la suprimarea poftei de mâncare, în timp ce compușii sulfuri pot crea un sentiment de plenitudine.

Găsești continuarea articolului pe DC Medical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play


DC Media Group Audience