Ultima reprezentație a unei stele care moare. Universul așa cum nu ai fi crezut că vei avea șansa să-l vezi

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: captură ecran YouTube, Constance
sursă foto: captură ecran YouTube, Constance

Trăim vremuri istorice, cu siguranță ar fi trebuit să ne dăm seama că în anul conjuncției Jupiter-Neptun în Pești, vom avea ocazia să vedem universul așa cum nu ne-am fi gândit vreodată că e posibil. 

NASA a făcut publice fotografii cu Universul de o claritate excepțională și destul de greu de perceput de mintea umană. Am fost martorii unor imagini vechi de miliarde de ani. Complexitatea Universului ni se dezvăluie în anul marii conjuncții Jupiter-Neptun din semnul Peștilor. Universul se deschide în fața noastră și ne arată lucruri incredibile, cum numai expansiunea lui Jupiter putea să o facă pentru nebuloasele lui Neptun în cadrul semnului infinitului universal reprezentat de Peștii expansivi. 

Am fost cu ajutorul imaginilor făcute publice de NASA martorii unui Univers cu totul și cu totul fascinant, lăsându-ne uimiți de felul în care se naște sau moare o stea.

În imaginea din articol puteți vedea moartea unei stele care aruncă în jurul său nebuloase planetare, adică învelișuri de gaz și de praf. Telescopul Jamess Webb a surprins cu deosebită claritate etapele vieții unei stele și a adus pentru astronomi informații revoluționare cu privire la evoluția stelelor. Punctele de lumină multicolore pe care le puteți vedea în imagine sunt GALAXII, nu sunt stele. 

Steaua care luminează mai slab în centrul imaginii trimite rotocoale de gaz și de praf în toate direcțiile de-a lungul a mii de ani lumină, realizând astfel, un adevărat spectacol pentru ochiul uman neobișnuit cu miracolele universului. Această nebuloasă se numește Nebuloasa Inelului Sudic și se află la aproximativ 2500 de ani lumină distanță. 

Alte imagini făcute publice de NASA arată nașterea unei stele în nebuloasa Carina, imaginile sunt similare cu niște „munți” și „văi” și îți taie pur și simplu răsuflarea. 

Pentru cei care consideră că aici este totul și că viața și grijile de zi cu zi sunt cele mai importante, ar putea privi pentru o clipă la măreția Universului și ar putea înțelege că suntem departe de a găsi toate răspunsurile și că lumea e un loc mult mai mare decât am putea cuprinde vreodată cu gândul. 

În iulie 2009 când s-a petrecut ultima dată conjuncția Jupiter-Neptun în semnul Vărsătorului, la nivel mondial au început să apară rețelele de socializare și să ne controleze viața, am văzut atunci o schimbare a modului de comunicare. Acum conjuncția se petrece în semnul Peștilor și scoate în evidență tot ce ține de psihologie, de sănătate mintală și de spiritualitate. Însă acest eveniment poate să producă și haos, dezinformare și manipulare dacă nu ești precaut, pregătit și calculat.

O altă caracteristică a acestei conjuncții este latura sa de vindecare, se pot găsi în această perioadă leacuri și tratamente uimitoare. În același timp, se îmbogățește zona artistică. Jupiter-Neptun în Pești, însă, nu vine să ne așeze în palmă darurile sale. Pe de o parte, noi trebuie să lucrăm cu noi înșine pentru a putea accesa ce este mai bun pentru noi, pe de altă parte vom avea revelații pe care le vom desluși abia peste câțiva ani.

sursă: esa.int

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel