Un bărbat a fost arestat după ce o creaţie a artistului Banksy a dispărut de pe o stradă din Londra

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Foto: Pixeles
Foto: Pixeles

Un bărbat suspectat că a fugit purtând în braţe un indicator rutier din Londra pe care figura o operă de artă revendicată de artistul stradal Banksy a fost arestat, a anunţat sâmbătă Poliţia britanică, la o zi după comiterea furtului, informează AFP.

Lucrarea, reprezentând trei aeronave care par a fi drone de luptă, desenate pe un panou al indicatorului "STOP", a apărut vineri dimineaţă dintr-o intersecţie din cartierul Peckham, situat în sud-estul Londrei.

Enigmaticul artist britanic a publicat o fotografie a operei sale de artă pe contul lui de Instagram, o modalitate prin care acesta îşi autentifică de obicei creaţiile.

La mai puţin de o oră după aceea, mai mulţi martori oculari au filmat cu telefoanele mobile un bărbat care a venit pe bicicletă, a demontat panoul cu un instrument de tăiat, fiind ajutat de un alt bărbat. Înregistrarea video, care a fost intens distribuită pe reţelele de socializare, îl arată pe autorul furtului părăsind apoi zona în fugă, cu opera de artă în braţe.

Poliţia din Londra a declarat într-o primă instanţă că nu primise nicio sesizare pe marginea acestui subiect.

Însă consiliul municipal din Southwark, care este responsabil pentru semnalizarea rutieră din zonă, a declarat vineri seară că vrea să recupereze indicatorul şi că a raportat incidentul la poliţie.

Sâmbătă seară, Poliţia londoneză a anunţat că un bărbat a fost arestat şi că acesta se află încă în custodia autorităţilor.

"Acest incident face în prezent obiectul unei anchete", a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei londoneze, fără să prezinte alte detalii despre persoana arestată.

Purtătorul de cuvânt a invitat "orice persoană care deţine informaţii despre incident sau despre locul în care se află panoul" să contacteze Poliţia.

Mai multe lucrări ale lui Banksy au fost furate în trecut, inclusiv o uşă de la sala de spectacole Bataclan din Paris, care aducea un omagiu victimelor atacurilor teroriste din 13 noiembrie 2015.

Altele au fost compromise, cum ar fi o pictură murală care denunţa violenţa domestică, înfăţişând o gospodină cu un aspect din anii '50 sau '60, desfigurată de un ochi vânăt şi un dinte spart, în timp ce picioarele unui bărbat păreau că ieşeau dintr-un vechi congelator orizontal, un obiect real, ce era lipit de faţada clădirii pe care fusese realizat desenul.

Congelatorul a fost îndepărtat rapid din motive de siguranţă, ceea ce a afectat capacitatea publicului de a înţelege lucrarea, înainte de a fi reinstalat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel