Uranus în Taur până în 2026: Vedem și abordăm diferit resursele. Femei la conducere

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Freepik.com
sursă foto: Freepik.com

Uranus este planeta surprizelor, scenariul la care nu te-ai fi gândit, „Uranus îți aduce ceva inimaginabil” spunea astrologul Daniela în 2019 când a venit cu previziunile legate de criza financiară și alimetară. Previziunile acestea sunt din ce în ce mai vizibile azi, în 2022. Ce vrea Uranus de la noi? Fiind în semnul Taurului, vrea să schimbăm modul în care vedem resursele, banii, felul în care consumăm. 

Uranus este a 7-a planetă de la Soare, a treia ca mărime, și de cinci ori mai mare decât Terra. Are 27 de sateliți naturali, care poartă nume de personaje din Shakespeare și 13 inele în jurul său. În astrologie Uranus înseamnă surpriză, independență, non-conformism, spontaneitate, revoluție. Uranus vrea inovație, vrea rupere de trecut și pentru asta s-ar putea să nu mai țină cont de nicio regulă. Uranus este excentric, atât în comportament, cât și în înfățișare (cei guvernați de Uranus pot sta drept exemplu), aduce genialitate și un fel de a vedea lucrurile diferit. Uranus aduce și foarte multă intuiție, iar când nu îi convine ceva, nu respectă nicio regulă, pleacă, nu îi pasă de ce spun ceilalți. Taurul este semnul banului, această zodie are un mare simț financiar. Are legătură și cu posesivitatea, gelozia, atașamentele. Așa că toată zona aceasta va fi dinamitată de Uranus. Aceste previziuni ale astrologului Daniela Simulescu s-au adeverit. Puteți vedea în știrile din ultima perioadă că felul în care ne gestionăm banii și resursele trece printr-o criză majoră. De ce? Pentru că ceva TREBUIE să se schimbe acolo. 

Mai multe detalii și previziuni găsiți aici! 

Comisia Europeană analizează posibilitatea de a cere statelor membre planuri de reducere a consumului de energie electrică, în linie cu acordul voluntar privind scăderea cu 15% a consumului de gaze, însă Bruxelles vrea dezbateri cu ţările din UE înainte de a concretiza vreo măsură adiţională, relatează agenţia EFE.

„Se lucrează la măsuri de urgenţă privind preţurile la electricitate. De asemenea, ar putea apărea ceva legat de reducerea cererii de energie electrică”, a afirmat directorul general pentru Energie din CE, Mechthild Worsdorfer, la Comisia pentru Industrii din Parlamentul European. Această posibilitate va reprezenta una dintre temele pe care le vor aborda miniştrii Energiei din ţările Uniunii Europene la reuniunea extraordinară convocată la Bruxelles, pe 9 septembrie, unde, de asemenea, se va discuta despre posibilitatea decuplării preţului gazelor de cel al energiei electrice sau impunerea unui preţ maxim la gaze. „Odată ce avem un plan de economisire a gazelor în derulare, cu siguranţă electricitatea este alt domeniu pe care am putea, posibil, să îl luăm în calcul. Dar este puţin prematur să spunem că o să propună Comisia Europeană”, a spus, la o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt pentru Energie al Executivului comunitar, Tim McPhie. Planurile de economisire a gazelor, pe care deja le implementează o serie de state membre, precum Spania sau Germania, includ deja măsuri pentru reducerea consumului de electricitate, ca de exemplu în ceea ce priveşte iluminatul stradal, măsuri apreciate de Worsorfer. Comisia nu are încă în vedere date concrete pentru prezentarea unei propuneri formale privind „mecanismul de urgenţă” pentru a limita influenţa costului gazelor în formarea preţurilor pe piaţa de energie electrică, aşa cum a anunţat luni preşedintele CE, au semnalat surse europene citate de EFE.

sursă: AGERPRES/(AS - autor: Nicoleta Gherasi, editor: Oana Tilică)

Taurul ține și de feminitate, de felul în care se manifestă femeia, vor apărea femei la conducere, acestea vor reuși să-și ceară drepturile mult mai mult decât până acum. Ați văzut de curând cazuri din presă în care femeile nu mai tac, nu mai înghit insulte și bărbații vor trebui să se adapteze noului model feminin. 

Olandeza Lotte de Beer a preluat joi conducerea Operei Populare (Volksoper) din Viena, devenind prima femeie care ocupă această funcţie într-un mediu profesional pe care ea îl consideră încă dominat de „patriarhat”, informează AFP.

Născută în Ţările de Jos, această regizoare de 41 de ani, care a fost recompensată cu premiul Revelaţia Anului la gala International Opera Awards din 2015, a fost invitată de atunci să monteze spectacole pe marile scene europene. Artistă experimentală, Lotte de Beer doreşte să creeze „legături cu publicul tânăr”, potrivit unui interviu acordat în 2021, şi spune că se simte, în mod paradoxal, 'mai marginalizată' pe măsură ce devine o personalitate tot mai importantă în universul producţiilor lirice.

Desemnarea ei pentru cinci ani la conducerea Volksoper din Viena de către secretarul de stat pentru Ecologie şi Cultură din Austria, Andrea Mayer, este cu atât mai importantă pentru ea, deoarece va putea în acest fel să-şi „stabilească propriile reguli”. Lotte de Beer doreşte să adapteze programul instituţiei vieneze la „vremurile schimbătoare de astăzi”. „Cânt timpurile sunt bune, arta ar trebui să îi zguduie pe oameni şi să îi trezească”, a dezvăluit ea într-o declaraţie publicată pe site-ul instituţiei vieneze. Însă atunci când lucrurile devin sumbre şi nesigure în jurul nostru, poate că ar fi mai bine ca arta să îi distreze pe oameni, a adăugat ea, dorind să spargă barierele dintre operă, operetă şi comedie muzicală. Opera Populară din Viena a fost vopsită în roz pentru a semnala trecătorilor schimbarea efectuată la nivelul conducerii sale şi pentru a-i invita pe spectatori să vină în sălile sale pentru a vedea „la vie en rose” cu ocazia reprezentaţiilor pe care le are în program.

Lotte de Beer intenţionează să regizeze ea însăşi mai multe proiecte pe an şi va combina în această toamnă două creaţii semnate de Ceaikovski, opera „Iolanta” şi baletul „Spărgătorul de nuci”, pentru a face din ele o singură producţie. Inaugurată în 1898 cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a urcării pe tron a împăratului Franz Iosef I al Austriei, Volksoper are menirea de a atrage un public mai puţin elitist decât cel al Operei Naţionale din Viena (Staatsoper). La conducerea Volksoper s-au succedat 23 de directori în 124 de ani, inclusiv baritonul de origine română Ioan Holender. Lotte de Beer îi urmează în această funcţie actorului german Robert Meyer, care a rămas 15 ani la conducerea instituţiei vieneze, stabilind un record din acest punct de vedere.

sursă: AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel