Urgențele medicale ale sezonului - cum să le previi?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
pexels.com
pexels.com

Fie că vorbim despre traficul infernal, condițiile meteo nefavorabile sau mâncarea în exces de sărbători, există câteva urgențe medicale ce își fac simțită prezența în această perioadă. Iată cum să previi aceste incidente, pentru a evita camera de gardă a spitalelor.

Nimeni nu și-ar dori să ajungă la Urgențe, în special în aceste zile importante de sărbătoare. Medicii atrag un semnal de alarmă mai ales cu privire la nervozitatea și aglomerația din trafic, dar nu numai.

Dr. Cristian Pandea, medic primar de Urgență, a oferit câteva indicații la Digi 24, astfel încât perioada următoare să fie cât mai lipsită de incidente neplăcute:

”În legătură cu patologia de urgență respiratorie, ar fi de respectat precauțiile pe care le-am urmat cu toții, într-o măsură destul de serioasă în timpul pandemiei, adică evitarea locurilor aglomerate, dacă nu este necesar, pentru că transmiterea se face pe cale respiratorie.

Iar în ceea ce privește acutizările bolilor cronice, evitarea expunerii prelungite la frig, la umezeală, respectarea cu strictețe a tratamentului, evitarea deplasărilor în condiții de temperaturi scăzute, atunci când nu este necesar.

Și ar mai fi în discuție, dacă ne referim la condițiile de trafic, care generează un număr important de urgențe traumatice în această perioadă, măsurile de prevenție a accidentelor rutiere, respectarea  și adaptarea vitezei condițiilor de trafic, respectarea regulilor de circulație, la modul general, dotarea mașinii cu echipamente corespunzătoare sezonului”, a mai spus medicul.

De asemenea, a subliniat și aspectul accidentelor sportive, dar mai ales ”hazardarea în activități sportive extreme poate genera și ea astfel de accidente și ar trebui evitate anumite excese din acest punct de vedere”.

Potrivit medicului de urgență, ”situațiile medicale neprevăzute sunt dictate de semnalele, simptomele, semnele de alarmă, astfel încât, de exemplu, durerea toracică sau tulburările de respirație, febra mare, toate sunt semne care ne pot sugera o agravare a stării de sănătate și atunci este util ca adresarea către un serviciu de urgență să fie neîntârziat.”

Vezi articolul complet pe Dc Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel