Vaccinat de 217 ori împotriva COVID-19, fără efecte secundare: Cazul unui german, studiat de oamenii de ştiinţă

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

Un cetățean a făcut 217 doze de vaccin împotriva Coronavirus. Acesta nu a avut efecte secundare. Iată ce au descoperit cercetătorii în urma studierii cazuluI!

Potrivit cercetătorilor care au studiat cazul, un bărbat german a primit în mod deliberat un număr record de 217 doze de vaccin anti-COVID-19 și nu a suferit niciun efect secundar. Acest pacient, care este probabil "cel mai vaccinat" om din istorie, informează AFP.

Sistemul imunitar al germanului în vârstă de 62 de ani din Magdeburg, în centrul Germaniei - a cărui identitate nu a fost dezvăluită - funcţionează, de asemenea, perfect, au observat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Friedrich-Alexander din oraşele Erlangen şi Nurnberg într-un studiu publicat luni în revista medicală britanică The Lancet Infectious Diseases.

Cercetătorii au relatat că au fost informați despre acest caz prin intermediul unor articole de presă apărute în 2022.

În 2022, presa germană a relatat cazul unui bărbat în vârstă de 60 de ani din Magdeburg, suspectat că a primit aproape 90 de vaccinuri anti-COVID-19 pentru a colecta certificatele aferente şi a le vinde apoi unor clienţi reticenţi faţă de vaccinarea împotriva noului coronavirus.

O anchetă judiciară a fost deschisă împotriva acestui bărbat pentru acuzaţii de fraudă, dar până în prezent nu a fost luată nicio măsură penală, potrivit autorilor studiului. Parchetul german a adunat dovezi privind 130 de vaccinări realizate pe parcursul a nouă luni, dar persoana în cauză a susţinut că a primit de fapt 217 injecţii cu opt vaccinuri anti-COVID-19 diferite, inclusiv cu toate versiunile de seruri cu ARN mesager, într-o perioadă de 29 de luni. Atunci când a fost contactat de oamenii de ştiinţă, curioşi în legătură cu această rară ”hipervaccinare”, bărbatul s-a arătat ”foarte interesat” de ideea de a-i lămuri prin analize de sânge şi de salivă, a explicat într-un comunicat de presă Kilian Schober, virusolog la Universitatea din Erlangen-Nürnberg şi coautor al studiului.

Conform unor teorii ştiinţifice, o supradozare de vaccinuri ar putea duce la o scădere a eficienţei celulelor imunitare, deoarece acestea ar putea să se obişnuiască cu prezenţa anticorpilor. Însă acest lucru nu s-a întâmplat în cazul pacientului german, potrivit oamenilor de ştiinţă. El are chiar ”concentraţii semnificativ mai mari” de celule imunitare şi de anticorpi împotriva virusului care provoacă COVID-19 decât un grup de control format din trei persoane care au primit cele trei doze recomandate, arată studiul.

Germanul nu a prezentat niciun semn de oboseală şi nu a avut niciun efect secundar după niciuna dintre cele 217 de injecţii. La acest bărbat, care nu a fost niciodată testat pozitiv cu COVID-19, oamenii de ştiinţă nu au găsit urme de infecţie anterioară cu acest virus.

Cu toate acestea, autorii studiului subliniază că nu sunt de acord cu hipervaccinarea şi îndeamnă ca acest caz singular să nu fie extrapolat. Caitjan Gainty, o specialistă în istoria vaccinurilor de la Universitatea King's College din Londra, care nu a participat la realizarea studiului, a declarat pentru AFP că ”nu a auzit niciodată despre cineva care să fi primit mai multe vaccinuri decât acest bărbat”.

Spyros Lytras, un virusolog de la Universitatea din Tokyo, a declarat la rândul său că ”germanul este cu siguranţă cea mai vaccinată persoană raportată până în prezent” şi că un astfel de caz nu se va repeta ”prea curând”.

Sursa: AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu)

Informații cheie despre Covid-19:

  • COVID-19 este o boală cauzată de un virus. Cele mai comune simptome sunt febra, frisoanele și durerea în gât, dar există o serie de altele.
  • Majoritatea oamenilor se recuperează complet fără a avea nevoie de internare în spital. Persoanele cu simptome severe ar trebui să caute îngrijiri medicale cât mai curând posibil.
  • Peste 760 de milioane de cazuri și 6,9 milioane de decese au fost înregistrate la nivel mondial începând din decembrie 2019, dar se crede că numărul real este mai mare.
  • Peste 13 miliarde de doze de vaccin au fost administrate până în iunie 2023.

Organizația Mondială a Sănătății a fost agenția globală de coordonare a răspunsului la pandemia de COVID-19. Organizația a colaborat cu statele membre și partenerii săi în toate aspectele răspunsului la pandemie, inclusiv facilitarea cercetării, dezvoltarea orientărilor, coordonarea dezvoltării și distribuției vaccinului și monitorizarea zilnică a numărului de cazuri și a tendințelor în întreaga lume.

Începând din aprilie 2020, Acceleratorul pentru Instrumentele COVID-19, lansat de OMS și partenerii săi, a sprijinit cel mai rapid, mai coordonat și mai reușit efort global din istorie pentru dezvoltarea de instrumente de luptă împotriva unei boli. COVAX, pilonul vaccinurilor al ACT-Accelerator, a fost o colaborare globală revoluționară pentru accelerarea dezvoltării, producției și accesului echitabil la teste, tratamente și vaccinuri COVID-19.

În România, conform ultimelor statistici eliberate despre COVID-19, datele au arătat în felul următor:

  • Cazuri confirmate - 2.912.705
  • Vindecați - 2.606.660
  • Decedați - 65.714
  • Doze de vaccin administrate - 16.737.321
  • Imunizați - 8.114.769

Citește și 47 de ani de la cutremurul din 1977. Ce știm despre acest incident, din punct de vedere astrologic?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel