Venus în Casa a II-a: Aprecierea pentru lux și frumusețe

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Planete în case
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Ai Venus în Casa a doua? Iată ce spune acest lucru despre tine.

Daca știi că ai semnul lui Venus în a doua casă din harta natală, probabil ești curios să afli la ce se referă.

Ce cunoaștem despre Venus?

Venus, cunoscută și ca planeta iubirii și a frumuseții, este asociată cu Afrodita în mitologia greacă.

În harta noastră natală, poziția lui Venus dezvăluie modalitatea în care exprimăm afecțiunea, preferințele noastre în atracții și feminitatea noastră interioară.

De asemenea, oferă indicii despre obiceiurile noastre de cheltuieli și preferințele estetice și ne ghidează în înțelegerea relațiilor în care prosperăm și a ceea ce ne aduce plăcere.

Practic, poziția lui Venus ne dezvăluie ce ne face fericiți în dragoste și în alte aspecte ale vieții legate de frumusețe și plăcere.

Tranzitele lui Venus în 2024

Ce știm despre Casa a II-a în astrologie?

Iată ce ne spunea astrologul Daniela Simulescu, redactor-șef Astrosens.ro:

A doua casă este Casa resurselor și este influențată de semnul Taur, al doilea din zodiac, dar și de energia acestui arhetip, îndreptată spre posesie și valoare. Deci, Casa a 2-a vorbește despre banii pe care îi ai, banii pe care vrei să-i faci, despre cheltuieli și venituri, despre talente, potențial și valoare sau tot ce consideri că este valoros. 

Cei cu o Casă a doua puternic aspectată vor fi și destul de posesivi. Vor dori să aibă lucrurile lor, nu să le folosească pe ale altora.

Cuspida Casei a doua ne poate indica modul în care ne raportăm la bani, iar guvernatorul acestei case ne spune de unde și unde ducem câștigurile. Aș putea spune că este despre tot ce înseamnă resurse. În primul rând, ne vom gândi la bani, la veniturile proprii, la remunerația în urma muncii. Adică la salariu.

Ce înseamnă Venus în Casa a II-a în harta natală?

În astrologie, Venus în casa a doua a unei hărți natale reprezintă modul în care o persoană gestionează valoarea, banii și resursele pe care le are.

Totodată, Casa a doua este asociată cu stima de sine, resursele materiale, veniturile, abilitățile financiare și modul în care o persoană își câștigă traiul de zi cu zi.

Așadar, Venus, planeta iubirii, a frumuseții și a valorilor, adaugă o notă de estetică și plăcere în această zonă a vieții.

Astfel, o poziție puternică a lui Venus în Casa a doua poate indica o legătură puternică între afecțiune și valorile materiale, o apreciere pentru lux și frumusețe și o abilitate de a atrage prosperitate prin intermediul relațiilor și al abilităților sociale.

Poziția lui Venus în casa a doua poate influența următoarele aspecte ale vieții unei persoane:

Abilități financiare și câștiguri

Venus în casa a doua poate indica o abilitate naturală de a câștiga bani și de a gestiona resursele financiare. Persoanele cu această poziție a lui Venus pot avea o inclinație către profesiile legate de artă, frumusețe, modă sau alte domenii creative și estetice care pot aduce câștiguri financiare.

Valorile personale

Venus guvernează valorile personale și preferințele estetice. Prin urmare, această poziție poate sugera că persoana își evaluează propria valoare în funcție de ceea ce deține material sau de standardele sale estetice și de frumusețe.

Aprecierea bunurilor materiale

O persoană cu Venus în Casa a doua poate să aprecieze bunurile materiale și luxul. Pot avea o afinitate pentru obiecte frumoase, artefacte sau alte elemente de lux și pot cheltui bani pentru a-și satisface aceste preferințe.

Relația cu proprietățile și posesiunile

Poziția lui Venus în Casa a doua poate influența modul în care o persoană se atașează de posesiuni și proprietăți. Pot avea o legătură emoțională aparte cu lucrurile materiale și pot fi reticente în a se desprinde de ele.

Abordarea în relațiile financiare

Această poziție poate influența, de asemenea, modul în care o persoană se implică în relații financiare cu alții, cum ar fi partenerii de afaceri sau partenerii de viață. Pot fi predispuși să împartă resursele lor în mod egal sau să caute parteneriate care să le sprijine în atingerea obiectivelor financiare.

Vezi și: Venus în Casa I: Farmecul și Prezența Personală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel