Venus în Casa a XII-a: afinitatea pentru relații secrete, păstrate departe de ochii lumii

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Planete în case
freepik.com
freepik.com

Iată ce înseamnă să ai Venus în Casa a XII-a în harta natală.

Venus este a doua planetă din sistemul nostru solar și al treilea cel mai luminos obiect ceresc, vizibil pe timp de noapte, după Soare și Lună.

Din punct de vedere astrologic, când ne gândim la Venus, vorbim despre relații, frumusețe, iubire, armonie, plăceri, artă, valori estetice. 

Tot Venus este cea care guvernează semnul Taurului și al Balanței. Deși se exprimă diferit în aceste două semne, este întotdeauna asociată cu armonia și cu frumusețea.

De asemenea, Venus discută și despre modul în care ne manifestăm iubirea, plăcerile și afecțiunea. Ne arată ce ne place în viață, ce ne atrage și ce ne aduce fericire atât din perspectivă romantică, cât și din punctul de vedere al plăcerilor, al hobby-urilor.

Ce știm despre Casa a XII-a în astrologie?

Am ajuns, așadar, la ultima casă din astrologie. Aceasta reprezintă și ultimul semn din zodiac, cel al Peștilor, care sunt guvernați de nimeni altul decât Neptun. Când aducem în discuție Peștii și pe Neptun, este clar că am ajuns pe un teren misterios, special, iluzoriu. Aici, nimic nu este ceea ce pare.

Pe scurt, Casa a XII-a poate fi sintetizată astfel: iluzii, secrete, mister.

Este o casă a pierderii controlului, a infinitului, a întunericului de care avem nevoie, ca să găsim lumina.

Venus în Casa a III-a: Arta conversației

Ce înseamnă când în hartă avem Venus în Casa a XII-a?

În Casa a XII-a, Venus aduce influențe subtile, dar complexe. Nativul care are Venus în această casă poate să fie atras de plăcerea ascunsă din oameni sau din lucruri. Îi plac lucrurile care trec dincolo de ceea ce se vede.

De asemenea, aceste persoane sunt pasionate și de muzică, artă și tot ce conține o doză de mister.

Această poziție poate să aducă la lumină în viața unui nativ niște relații ascunse sau secrete. Nativii care au acest aspect în hartă sunt mai discreți și preferă să își țină viața departe de lumina reflectoarelor. Aceștia se simt atrași de oameni mai izolați sau mai retrași.

Mai mult, cei care au Venus în Casa a XII-a simt nevoia să petreacă mai mult timp singuri. Vor să se retragă, să se reconecteze cu sinele interior. Pun mare preț pe momentele de intimitate, de reflexie.

Acești nativi simt și o grijă uneori exagerată pentru cei aflați în suferință. Au o sensibilitate crescută pentru aceștia și vor să îi ajute mereu pe cei aflați la nevoie. Pot simți nevoia să facă muncă voluntară, dar în moduri discrete. Dacă fac donații, nu vor să se afle.

Ai în vedere și acest articol: Venus în Casa a XI-a: tendința de a se împrieteni ușor și de a avea relații armonioase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel