Visul neîmplinit al actriţei Angela Lansbury

Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Monden
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Angela Lansbury, actriţa din serialul "Verdict, Crimă", a recunoscut într-un interviu că a rămas cu un vis neîmplinit. 

”Am interpretat atât de multe roluri ale unor femei rele, care erau parcă cu 20 de ani mai bătrâne decât mine, încât mulți cred acum că am 80 de ani.”, mărturisea Angela Lansbury într-un interviu acordat în 1984, adică cu mai bine de 35 de ani în urmă, citată de filmnow, adăugând: ”Niciodată n-am avut acel aspect ieșit parcă din cutie pe care ei și l-au dorit pentru acele roluri romantice.”, a mai spus ea.

Chiar dacă nu a primit acele roluri după care tânjea, Angela nu părea să fie supărată, ci recunoștea că este recunoscătoare că a primit roluri pentru abilitățile ei de a juca, nu pentru felul în care arăta.

Lansbury a murit marţi noaptea 

Lansbury a avut prima nominalizare la Oscar când încă nu împlinise 20 de ani, pentru filmul Gaslight, în 1944. A doua nominalizare a primit-o chiar în anul următor, pentru filmul "Portretul lui Dorian Grey", iar pe a treia în 1962, când a interpretat rolul unei mame care îşi trădează fiul şi ţara în "Candidatul manciurian". Pentru ultimele două filme menţionate, ea a primit două Globuri de Aur. 

"Copiii doamnei Angela Lansbury sunt trişti să anunţe că mama lor a murit în somn în casa sa din Los Angeles marţi, 11 octombrie 2022, la ora 1:30 AM, cu doar cinci zile înainte să împlinească 97 de ani", a transmis familia acesteia. 

Serialul Murder, She Wrote, în care a interpretat rolul unei îndrăzneţe autoare de romane poliţiste capabilă să devină detectiv-amator în timpul liber, i-a adus patru dintre cele şase Globuri de Aur.

Actriţa, care a apărut în numeroase musicaluri şi în peste 60 de filme cu începere din anii 1940, a primit şi un Oscar onorific pentru întreaga sa carieră în 2014.

Pe lângă cei trei copii ai săi, Anthony, Deirdre şi David, i-au supravieţuit trei nepoţi, Peter, Katherine şi Ian, plus cinci strănepoţi şi fratele ei, producătorul Edgar Lansbury, potrivit comunicatului. Soţul ei, actorul britanic Peter Shaw, a murit în 2003.

A murit Sacheen Littlefeather, amerindiana care în anii '70 a vorbit pe scena Oscarurilor în locul lui Marlon Brando

Actriţă şi activistă, Sacheen a fost huiduită pentru protestul ei îndreptat contra tratamentelor nativilor amerindieni în industria filmului. 

Recent, aceasta spunea despre evenimentele de atunci că "am urcat pe scenă, ca o femeie indiană mândră, cu demnitate, curaj, graţie, şi umilinţă". 

Decesul acesteia vine la doar două săptămâni după ce Academia Americană de Film a organizat o ceremonie onorifică pentru aceasta, transmiţându-i scuze publice pentru cum a fost tratată. Littlefeather suferea de cancer şi s-a stins din viaţă duminică, arată BBC. 

Actriţa Sacheen Littlefeather a fost onorată de Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Statele Unite, sâmbătă, la aproape 50 de ani după ce a fost huiduită pe scena Oscarurilor pentru că a refuzat un premiu în numele lui Marlon Brando în semn de protest faţă de tratamentul aplicat de Hollywood nativilor americani, informează AFP.

În timpul unei ceremonii emoţionante care a avut loc la Los Angeles, punctată de dansuri şi cântece amerindiene, Academia a prezentat scuze publice actriţei Sacheen Littlefeather, celebrată în trecut de activişti pentru iniţiativa sa, dar ocolită de profesioniştii din industrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel