Vrei să mănânci repede și bine? Bucătaria mediteraneană te ajută

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 14 aug, 11:43 | Categorie: Wellness

Cei care nu au timp/nu știu să gătească feluri de mâncare complicate, dar își doresc să mănânce sănătos au acum pe listă încă două variante care pot fi încercate în orice sezon.

Linguine al limone

Probabil, este unul dintre cele mai rapide preparate calde, tot procesul de preparare necesitând aproximativ 8-12 minute, în funcție de timpul de fierbere al pastelor.

Pentru două porții de paste ai nevoie de 250 de grame de paste de bună calitate , lămâie, parmezan, ulei de măsline și busuioc.

Modul de preparare este incredibil de simplu: peste pastele fierte se adaugă ulei de măsline și parmezan. Apoi, se rade coaja de lămâie (recomandabil o lămâie netratată - au început să se găsească și în supermarket la prețuri rezonabile) și se adaugă zeama de lămâie. Presărați și puțin busuioc proaspăt. Dacă doriți, puteți adăuga și câteva roșii cherry.

Somon afumat și ananas și coacăze

Dulceața și prospețimea ananasului se potrivesc foarte bine cu textura somonului afumat.

Ingrediente: jumătate de ananas (preferabil, proaspăt); 200 de gr. de somon afumat (feliat subțire), lămâie, piper, câteva foi de salată, coacăze.

Mod de preparare:

Aici, aveți două opțiuni: fie le aranjați pe un platou, alternând feliile de ananas cu cele de somon, fie le puteți aranja pe o bruschetă, alternând bucăți mici de ananas cu cele de somon și de salată. Asezonați cu piper. Nu uitați să adăugați și zeamă de la o lămâie (după gust).

Bruschete alla greca

Acestea sunt o idee bună și gustoasă pentru un aperitiv ușor și diferit de tipurile clasice de aperitive.

Sunt o combinație între clasicul bucătăriei italiene (bruschetele) și elemente grecești (salata grecească).

Ingrediente: 8 felii de pâine; 250 gr roșii cherry; 1 ceapă; 1 castravete; 150 de gr. de brânză(preferabil Feta); ulei de măsline extravirgin (din abundență).

Cum se prepară: Rumeniți feliile de pâine (în tigaie, grill sau cuptor timp de 5 minute). Zdrobiți feta și, separat, spălați roșiile și tăiați-le în 4. Tăiați ceapa și castravetele rondele subțiri.

Începeți să clădiți pe bruschetă: un strat de roșii, felii de ceapă, castraveți și, în cele din urmă, adăugați feta și busuioc proaspăt. Stropiți cu ulei de măsline.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play



Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?