Zodiac floral. Află care este floarea ideală pentru tine în funcție de zodie!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Fiecare semn din zodiac poate să fie asociat cu o floare care îi potențează energia. Iată ce ți se potrivește!

Vrei să descoperi ce flori ți se potrivesc, în funcție de zodie? Mai ales că luna martie reprezintă o ocazie ideală de a-ți umple casa de ele, indiferent dacă îți sunt dăruite sau le cumperi singură! Nu uita că atunci când ești în apropierea florilor, poți să îți crești sentimentul de fericire, dar și concentrarea și productivitatea.

Iată care sunt florile recomandate pentru fiecare semn zodiacal, ce îți pot stimula starea de spirit!

Berbec: Ciulin

De obicei, tindem să spunem că ciulinul este o simplă buruiană. Dar trebuie să știm și că planta de culoare purpurie are o semnificație aparte. Conform unei tradiții scoțiene, această plantă țepoasă a jucat un rol important în oprirea unei invazii surprinzătoare. Un grup de nordici se deplasau prin câmp desculți, ca să se strecoare printre ostașii scoțieni adormiți. Ei bine, unul dintre invadatori a călcat pe un ciulin țepos și a împiedicat planurile inamicului. Încă de atunci, această plantă care este emblema națională a Scoției, a devenit un simbol perfect pentru o natură războinică. Așadar, ciulinul este ideal pentru caracteristicile esențiale ale Berbecului: curajos, dinamic, ambițios.

Alte flori care i se potrivesc Berbecului? Lalelele, crinii tigru și amarilis.

Taur: Crin

Despre Tauri, se spune că sunt cei mai senzuali și indulgenți semn din tot zodiacul. Așa că, se pot simți foarte atrași de o floare elegantă, al cărui miros se simte din prima: crinul. Din fericire, crinii sunt disponibili într-o gamă variată de culori, așa că Taurii pot fi surprinși de numeroase miresme și nuanțe.

Alte flori care i se potrivesc Taurului? Macul, coada vulpii și trandafirul.

Gemeni: Lavanda

Ce poți oferi unui nativ Geamăn? Lavandă! Despre parfumul acestui arbust știm că este extrem de relaxant. Așa că un buchet imens de lavandă reprezintă soluția optimă pentru a relaxa mintea anxioasă a Gemenilor. Lavanda poate să atenueze stresul.

Alte flori care i se potrivesc nativului Gemeni sunt crizantemele, azaleele și piciorul cocoșului.

Rac: Trandafir alb

Racii sunt semne de apă guvernate de Lună, iar asta înseamnă că nativii acestei zodii pot fi extrem de atrași de florile care au o strălucire perlată, apropiată de cea a astrului. Așa că trandafirii albi pot fi excelenți, deoarece completează partea sensibilă, dulce și tandră a acestor nativi.

Alte flori ideale pentru Raci? Orice floare albă, dar și Irișii, zorelele sau plantele din specia Delphinium.

Leu: Floarea-soarelui

Floarea albă este asocială cu semnului Leului! Fiindcă au petale galbene și o lumină aparte, această floare chiar arată precum leii din zodiac. Ba mai mult, floarea soarelui înseamnă multă bucurie, distracție și lumină. Iar aceste trăsături se asociază perfect cu semnul Leului. La fel cu Leii, care sunt conduși de Soare, floarea soarelui radiază cu mândrie spre exterior și se simte minunat în compania Soarelui.

Alte flori potrivite pentru Lei sunt gălbenelele și heliotropele - flori care se întorc către Soare.

Fecioară: Margareta

Fecioarele ar aprecia margaretele! Și nu este greu de ghicit de ce, fiindcă acest semn este foarte precis în ceea ce privește amenajările. Aceste flori sălbatice, dar delicate, pot să lumineze orice spațiu. Totodată, margaretele se aliniază din punct de vedere simbolic cu semnul Fecioarei.

În timpul nopții, margaretele își închid petalele, care se deschid în timpul zilei. Se spune că Fecioarele au un exterior mai degrabă închis, păstrându-și strălucirea interioară doar pentru apropiați.

Alte flori pentru Fecioară sunt narcisele și piciorul cocoșului.

Balanță: Hortensia

Hortensia are un aspect frumos, viu, luxos. Nuanțele de violet și albastru ale florilor reprezintă echilibru, armonie și pace, care pot atrage Balanțele. Aceste semne din zodiac sunt cunoscute ca fiind iubitoare, nu luptătoare. Deoarece hortensia are atât de multe flori, planta simbolizează și o frumusețe abundentă. Balanțele știu că prea mult din ceva bun poate fi... ei bine, perfect!

Alte flori pentru Balanțe includ trandafirii și clopoţeii coloraţi.

Scorpion: Hibiscus

Cunoscut a fi magnetic și intens, Scorpionul va fi atras de o floare la fel de captivantă ca el. Hibiscusul roșu reprezintă pasiunea, potrivit pentru cel mai fierbinte semn al zodiacului. În mod similar, Scorpionilor le pot fi pe plac alte flori roșii dramatice, cum ar fi mușcatele sau anemonele. Așa cum se spune că Scorpionii au adâncimi neexplorate, hibiscusul are mai multă valoare decât exteriorul lui izbitor: floarea este folosită pentru a face un ceai plin de antioxidanți.

Alte flori pentru Scorpioni: mușcate, anemone și amarant.

Săgetător: Garoafa

Garoafele sunt flori populare, ce aduc o pată de culoare buchetelor, la fel cum se crede că Săgetătorul aduce o dispoziție colorată oamenilor din viața lor. Aceste flori tind să reziste mai mult decât alte flori într-un buchet; în mod similar, se spune că Săgetătorul are rezistență și persistenţă, mai ales atunci când își urmează obiectivele.

Alte flori pentru Săgetător: gălbenelele sau violetele.

Capricorn: Panseluţa

Pansy derivă din cuvântul „pensée”(„gând” în limba franceză). Ca rezultat, panseluța este asociată cu gândirea măsurată, precum Capricornii - un semn asociat cu determinarea, seriozitatea și practicitatea de neoprit. În cele din urmă, fiind una dintre puținele flori care înfloresc iarna, panseluțele pot reprezenta calități muncitoare și capacitatea de a lupta.

Alte flori pentru Capricorn? Gardenia și violeta africană.

Vărsător: Orhideea

Orhideele se potrivesc perfect cu un semn de aer: aceste flori par a fi efectiv suspendate în aer. Orhideele sunt individualiste, nu se găsesc într-un buchet, la fel cu Vărsătorul independent. Orhideea reprezintă spiritualitatea și umanitarismul, ceea ce poate atrage Vărsătorii, care tind să adopte o abordare „generală” a problemelor.

Alte flori pentru Vărsători includ pasărea paradisului și tija de aur.

Pești: Iris

Delicate și artistice, aceste flori arată aproape ca nişte acuarele ce prind viață. Aceste flori, care vin într-o gamă largă de culori, vor face apel la partea visătoare și artistică a Peștilor. În mod simbolic, irisul reprezintă înțelepciunea, care poate fi obținută din intuiție, pe care se crede că Peștii o cultivă în ei înșiși.

Alte flori pentru Pești includ nufăr și lotus.

Vezi și: Ce hobby ți se potrivește în funcție de zodie?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel