12 iulie - Ziua simplităţii şi a persoanelor cu ochi de culori diferite

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Ziua simplităţii

De la plata taxelor, la utilizarea noilor tehnologii, viaţa devine din ce în ce mai complicată şi mai stresantă. Ziua simplităţii, marcată pe 12 iulie, este un îndemn pentru a ne distanţa de lucrurile care ne complică viaţă şi de a trăi o zi... simplu. Potrivit unuia dintre cele mai mari paradoxuri ale lumii moderne, cu cât vei avea mai multe oportunităţi, cu atât mai puţin fericit vei fi. Ziua simplităţii este un prilej de a renunţa la lucrurile complicate şi de a elimina din viaţă ceea ce nu ne aduce bucurie.

Ziua simplității poate fi o invitație către a lăsa în urmă tot felul de lucruri care ne complică viața inutil. Am putea profita de faptul că mâine, 13 iulie, vom avea o Lună Plină în Capricorn în conjuncție cu Pluto. Aceasta ar putea scoate la suprafață multe lucruri „putrede” sau toxice. Am putea să decidem să facem curat în viața noastră, să acceptăm și să le lăsăm în urmă și să avem mai multă grijă de noi. Detalii aici!

Ziua persoanelor cu ochi de culori diferite

Heterocromia se referă la culori diferite ale irisului. Ochiul afectat poate avea o pigmentaţie mai mică (hipocromie) sau mai mare (hipercromie) decât cel considerat normal. Heterocromia poate fi de mai multe feluri: completă - un ochi are o culoare diferită faţă de celălalt, sectorială - pete de culori diferite prezente pe un singur iris sau centrală - când cercul exterior (inelul periferic) al irisului are o culoare diferită de restul. Heterocromia este determinată de o cantitate de melanină mai mică sau mai mare decât cea obişnuită. Ziua persoanelor cu ochi de culori diferite, marcată pe 12 iulie, a fost creată pentru a celebra această variaţie şi pentru a disipa o parte din misterul care o înconjoară. Cauzele heterocromiei sunt diferite, poate fi genetică sau dobândită în urma unei afecţiuni sau răniri. Printre personalităţile cu heterocromie se numără: David Bowie, Christopher Walken, Jane Seymore, Mila Kunis. Ziua unor noi subiecte de conversaţie Conversaţiile sunt interacţiuni extrem de puternice, creează idei şi conexiuni. Ziua unor noi subiecte de conversaţie, celebrată pentru prima dată în 2017, este un prilej de a propune noi şi incitante teme de discuţie, o zi în care nimeni nu se mulţumeşte cu subiecte banale de conversaţie cum ar fi vremea sau sportul.

AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel