28 iunie: Ziua piercingului coroporal și Ziua tapioca

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

În fiecare an, pe 28 iunie, se sărbătoreşte Ziua internaţională a piercingului corporal, precum și tapioca şi numeroasele sale forme şi utilizări.

Ziua piercingului coroporal

Această zi marchează data naşterii lui James Mark Ward (Jim Ward), un american care a deschis primul studio de piercing profesionist în California în 1978.

Piercingul este o tehnică de modificare corporală utilizată în principal în scopuri estetice, prin inserarea de cercei, pandantive şi alte ornamente sau piese de bijuterie.

Zodiile și bijuteriile. Cum alegi cerceii în funcție de semnul zodiacal?

În întreaga lume, modificarea corporală a fost folosită în multe scopuri - estetic, cultural (piercing etnic şi tradiţional), de autoexprimare, religios şi erotic.

În lumea occidentală a existat o mişcare în creştere care dus modificarea corporală în prim-planul formelor populare de autoexprimare şi autodecorare.

Istoria piercingului corporal nu este clară, deoarece există o mulţime de informaţii înşelătoare, dar există indicii semnificative că acesta a fost practicat atât de bărbaţi, cât şi de femei încă din preistorie.

Piercingul urechilor şi chiar al nasului este binecunoscut în culturile occidentale de cel puţin câteva sute de ani, iar dovezi ale acestui lucru datează de mai mult timp, chiar şi de acum 5.000 de ani. Dar acesta este doar vârful proverbialului iceberg.

Piercing-urile de buze şi de limbă au fost prezente în întreaga lume, fiind bine documentate în special în culturile tribale din Africa şi America. Piercing-urile la sfârcuri pot fi urmărite în trecut cel puţin până la vechii romani, în timp ce piercingul genital a debutat, poate neaşteptat, în India antică.

Bijuterii cu simboluri: care sunt cele mai cunoscute și ce beneficii aduc?

Ziua tapioca

Tapioca, un amidon extras din manioc (Manihot esculenta) - o rădăcină originară din unele părţi ale Americii de Sud şi din Indiile de Vest - a fost adusă pe noi teritorii de către spanioli şi portughezi, iar în prezent este cultivată în întreaga lume, în special în America de Sud şi Centrală, în Indiile de Vest, în Africa şi în India. Numele său provine de la tipi'oka, cuvântul care o desemnează în limba tupi din America de Sud.

Originea, creatorul şi motivul creării zilei tapioca sunt necunoscute. Dar se presupune că aceasta trebuie să fi fost creată pentru a populariza şi a încuraja utilizarea tapioca în diverse domenii, în special în industria culinară.

La mijlocul secolului XX, budinca de tapioca era un fel de mâncare de bază în întreaga lume. Acest fel de mâncare şi-a pierdut din popularitate după intrarea pe piaţă a budincii de vanilie şi de ciocolată.

Utilizările tapioca sunt însă mult mai diverse şi mai ales este folosită ca amidon şi factor de îngroşare, fiind, de asemenea, ingredientul principal în mâncărurile fără gluten, conform https://happydays365.org.

Tapioca este aproape în întregime un carbohidrat şi nu conţine grăsimi sau proteine.

Care sunt beneficiile fructelor de sezon, cu un conținut scăzut de calorii? Minuni pentru sănătate

AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel