3 iunie: Ziua mondială a bicicletei, una dintre cele mai importante invenţii din istoria planetei

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Bicicleta este extrem de utila, oferind oamenilor un mijloc de transport propulsat doar de corpul lor. Este practică, fiabilă şi ne ajută să ne menţinem în formă.

Cine nu a mers măcar o dată cu bicicleta?

Mulţi consideră bicicleta o modalitate distractivă şi fără probleme de a se deplasa şi de a se ocupa de sarcinile zilnice.

Marcată anual pe 3 iunie, Ziua Mondială a Bicicletei (#WorldBicycleDay) este o iniţiativă a Naţiunilor Unite de a recunoaşte importanţa vitală a bicicletei pe tot globul.

Bicicleta a ajutat numeroase familii din întreaga lume să aibă acces la un mijloc de transport ieftin şi fiabil. Nu este de mirare că atât de mulţi participă la această celebrare şi doresc să le transmită celorlalţi vestea despre această zi interesantă şi plină de evenimente.

Mai mult, ciclismul este o modalitate ecologică, sigură şi sănătoasă de a călători din punctul A în punctul B. Este o activitate pe care trebuie să o practicăm mai mult dacă dorim să protejăm lumea împotriva ravagiilor provocate de producţia de CO2.

Bicicleta poate salva vieţi, poate contribui la îmbunătăţirea mediului şi la reducerea sărăciei şi, din aceste motive, merită mult mai multă atenţie decât cea pe care o primeşte în prezent.

Organizaţia Naţiunilor Unite a avut iniţiativa unei Zile Mondiale a Bicicletei din mai multe motive. Primul a fost acela de a recunoaşte impactul transformator al acestui mijloc de transport asupra societăţii. Bicicletele le oferă chiar şi celor mai săraci oameni acces la o modalitate de a se deplasa. Bicicletele le permit acestor oameni să îşi viziteze prietenii, să îşi colecteze apa şi să cumpere alimente.

Bicicleta este, de asemenea, un mod de transport cu o istorie îndelungată, care a ajutat practic toate comunităţile umane din întreaga lume.

Din acest motiv, toate culturile şi toţi oamenii deopotrivă pot lua parte la #WorldBicycleDay şi îşi pot dovedi afecţiunea pe care o poartă bicicletelor. Al treilea motiv a fost de a evidenţia faptul că numeroase oraşe ignoră nevoile pietonilor şi ale bicicliştilor.

Ai dureri de spate? Poți practica aceste 3 sporturi!

Prin urmare, Ziua Mondială a Bicicletei este o ocazie de a creşte gradul de conştientizare asupra beneficiilor mersului pe bicicletă şi de a promova măsuri care să asigure o mai bună împărţire a carosabilului. Această zi este, prin urmare, o şansă pentru ca oamenii să solicite îmbunătăţiri în ceea ce priveşte siguranţa rutieră şi mobilitatea bicicliştilor, printr-o schimbare a politicilor şi măsuri care să protejeze şi să promoveze siguranţa bicicliştilor şi a pietonilor.

Investiţiile în traseele pietonale şi pentru ciclişti din oraşe pot contribui la reducerea ratei deceselor, eliminând în acelaşi timp traficul de pe şosele şi investind în moduri mai sigure de deplasare în interiorul oraşului.

Promovarea ciclismului poate contribui, de asemenea, la reducerea sărăciei. Oferindu-le celor mai săraci membri ai comunităţii acces la mijloace de transport, aceştia se pot deplasa mai uşor la locurile de muncă.

Este clar că Ziua Mondială a Bicicletei este un eveniment în care oricine se poate implica, chiar dacă nu merge cu bicicleta.

Îți recomandăm să vezi și: Cea mai ușoară bicicletă din lume, atracție la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel