Ai dureri de spate? Poți practica aceste 3 sporturi!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel | Dată: 13 ian 2023, 15:57 | Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Durerile de spate sunt o problemă des întâlnită, indiferent de vârstă. Deși aceste afecțiuni nu sunt plăcute, nu ești nevoit să renunți la sport. Ba din contră, există forme de mișcare ce pot ameliora durerile de spate. Iată care sunt!

Există mai multe cauze care duc la apariția durerilor de spate. De obicei, apar din cauza afecțiunilor care s-au dezvoltat în timp, dar și în urma mișcărilor bruște sau după inflamarea mușchilor. Poate să te doară spatele dacă petreci mult timp pe scaun, dacă ai hernie de disc sau dacă ridici greutăți mari.

Totuși, ce sporturi poți practica, astfel încât să ameliorezi durerile de spate?

1. Ciclismul

Trebuie să știi că durerile de spate se pot îndepărta, ușor și treptat, tot cu ajutorul mișcării. Nu orice tip de mișcare ajută, însă ciclismul este potrivit dacă te confrunți cu această afecțiune.

Ciclismul nu o să pună presiune asupra coloanei vertebrale, așa că nu trebuie să te îngrijorezi. Te poți bucura de cycling în interior, acasă sau la sală. Antrenorii recomandă să adopți o postură corectă a coloanei vertebrale și atunci când pedalezi, să îți miști cu atenție brațele sau trunchiul. Cu ajutorul ciclismului, poți să îți tonifiezi spatele și să ameliorezi durerile localizate în această zonă.

2. Clasele de pilates

Îți place să mergi la pilates sau te-ai gândit să îl practici? Acest sport include diferite exerciții realizate la sol, care au menirea de a îmbunătăți musculatura spatelui. Din fericire, nici pilatesul nu afectează în vreun fel coloana vertebrală. Este nevoie să menții o postură corectă a corpului și să stai drept. Să fii mobil. Postura dreaptă îți promite ameliorarea durerilor de spate.

Pilates reprezintă o activitate fizică de intensitate moderată, care poate fi practicată indiferent de vârstă.

3. Înotul

Înotul poate să fie o activitate ideală, oricare ar fi vârsta ta. Se recomandă și dacă ai dureri de spate, fiindcă nu pune presiune pe articulații și nici nu există vreun risc sporit de accidentare. De exemplu, ai putea să înoți la o intensitate redusă măcar de 2 ori pe săptămână. Acest lucru va mai calma durerile de spate care nu îți dau pace.

Să nu uităm că înotul îți oferă șansa de a-ți îmbunătăți flexibilitatea, dar și mobilitatea.

Îți recomandăm să citești și: Beneficiile practicării Yoga la orice vârstă. Te poate vindeca de depresie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play