3 lucruri pe care le poți face pentru a fi fericit. Durează doar patru minute

Autorul articolului: Adisa Codruț | Dată: 05 aug 2021, 23:04 | Categorie: Wellness
Foto ilustrativ fericire. Imagine de Messan Edoh de la Pixabay
Foto ilustrativ fericire. Imagine de Messan Edoh de la Pixabay

Există trei lucruri care te pot face mai fericit în doar patru minute. 

Exercițiile simple, inclusiv retrăirea momentelor frumoase, te pot face mai fericit în doar patru minute, arată cercetările.

Rezultatele provin dintr-un studiu realizat pe aproximativ 500 de persoane care au experimentat abuzul de substanțe.

1. Retrăiți momentele fericite

Ca să retrăiți momente fericite, puteți alege o fotografie dragă și să scrieți câteva cuvinte, ca o descriere. Acest exercițiu a dat cele mai bune rezultate în cazul participanților la studiu.

2. Notează două experiențe pozitive de ieri 

Un alt exercițiu, aproape la fel de puternic ca retrăirea momentelor fericite, presupune notarea și aprecierea a două experiențe pozitive din ziua anterioară.

3. Găsește o provocare de ieri și ceva ce să apreciezi mâine

Ultimul exercițiu care a dat roade în rândul participanților la studiu implică găsirea unei provocări din ziua anterioară și un lucru sau o experiență pe care le-ai putea aprecia mâine.

Dr. Bettina B. Hoeppner, autor al studiului, a spus că oamenii de știință care studiază dependența merg tot mai mult, pentru reducerea sau eliminarea consumului de substanțe, pe tratamente care cuprind calitatea vieții, potrivit Psyblog.

'Chiar și așa, experiențele pozitive sunt rareori încorporate în tratament pentru consumatorii de substanțe.' a subliniat dr. Hoeppner. 'Recuperarea este grea, iar pentru ca efortul să fie durabil, experiențele pozitive trebuie să fie realizate pe parcurs.', a mai spus dr. Bettina B. Hoeppner. 

VEZI ȘI: 35 de lecții de viață de la medicul Vasi Rădulescu

5 moduri de a fi fericit singur:

Învățați ceva nou

Cei mai mulți oameni urăsc să fie singuri pentru că nu știu ce să facă în timpul lor liber. Cel mai bun mod de a vă petrece timpul este să vă implicați într-o activitate nouă sau să practicați un hobby. Fie că este vorba de lectură, pictură sau dans. Fă-ți timp pentru lucrurile care îți plac și îți fac plăcere. Acest lucru vă va ajuta să vă conectați cu voi înșivă într-un mod mai bun.

Evitați să vă comparați

Unul dintre motivele nefericirii este comparația. Urmărindu-vă prietenii și membrii familiei pe rețelele de socializare și comparându-vă viața cu a lor nu va duce decât la dezamăgire. Trebuie să vă amintiți că fiecare individ este diferit și că are de dus bătălii diferite. Postarea unor poze fericite pe rețelele de socializare nu înseamnă că sunt cu adevărat fericiți. Încercați să nu vă măsurați fericirea cu ei. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play