5 lucruri pe care merită să le faci dimineața pentru o zi perfectă

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Deși fiecare zi diferă, poți avea aceleași obiceiuri de dimineață. O rutină corectă poate să contribuie la o zi mai productivă, de care să te bucuri în întregime. Iată ce merită să faci după ce te trezești, pentru un start perfect!

Aceste sfaturi te pot ajuta să ai o zi mai bună!

1. Încearcă să te trezești când sună alarma

Nu este cel mai confortabil să te trezești de dimineață, mai ales când simți că nu te-ai odihnit cum trebuie. De obicei, tindem să amânăm alarma și să mai lenevim măcar pentru câteva minute. Însă, ar fi bine să te ridici din pat atunci când auzi sunând telefonul. În caz contrar, dimineața poți fi pe fugă.

Deși ai crede că vei fi mai odihnit dacă dormi în continuare, cele câteva minute în plus nu te vor ajuta la nimic. Ba din contră, te pot face să te trezești și mai greu.

2. Aranjează-ți patul după ce te trezești

Că ne place sau nu, încă din copilărie am auzit sfatul părinților de a ne face patul după ce ne ridicăm din el. Ei bine, acest obicei merită să fie inclus în rutina ta. Este un moment bun să realizezi că ziua a început și te ajută să păstrezi camera curată. Profită de moment și deschide și ferestrele, ca să aerisești corespunzător fiecare încăpere.

3. Bea apă!

În funcție de preferințe, dimineața obișnuiești să bei o cafea sau un ceai, ca să te trezești și să începi cu spor o nouă zi. Însă, pe lângă aceste băuturi energizante, ar fi bine să te hidratezi de dimineață. Ar fi ideal dacă ai putea să bei măcar un pahar cu apă înainte să servești ceaiul sau cafeaua.

În acest fel, îți menții corpul hidratat după o noapte de odihnă, iar apa îți oferă un plus de energie, de care organismul are atât de multă nevoie.

4. Încearcă să servești micul dejun

Poate că nu ai timp să mănânci sau pur și simplu nu ești obișnuit să o faci de îndată ce te trezești. Însă, știi deja că micul dejun are un rol foarte important în rutina de dimineață. Ai putea să nu sari peste prima masă a zilei, care îți oferă energie pentru tot parcursul ei.

Chiar dacă nu servești un mic dejun copios, poți alege un iaurt și un fruct care să te ajute pentru câteva ore.

5. Planifică-ți restul zilei

Dacă ai terminat deja de mâncat, ți-ai băut cafeaua și ai ascultat melodia preferată, trebuie să-ți planifici și lucrurile pe care le ai de făcut în acea zi. Fie că sunt minore sau importante, ar fi bine să treci în telefon sau pe o foaie de hârtie ce să cumperi de la magazin, cui trebuie să îi trimiți un mail urgent sau când trebuie să ajungi la medic.

Dacă ești organizat încă de dimineață, așa vei fi pe tot parcursul zilei. Stabilirea priorităților este foarte utilă, ca să știi ce ai de făcut până seara.

Citește și: 10 afirmații pozitive pe care să le rostești dimineața

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel