6 februarie: Ziua mondială fără telefon mobil

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Această inițiativă aparține scriitorului francez Phil Marso, ajunsă în 2024 la ediţia cu numărul 24.

Cum arată o zi fără telefonul mobil, de care suntem atât de legați?

Phil Marso recunoaște valoarea dispozitivelor mobile de comunicare. Totuși, își propune să evidențieze riscurile asociate utilizării excesive și dependența generată de acestea.

Pe data de 6 februarie, fiecare dintre noi este încurajat să își testeze capacitatea de a rezista fără a apela la funcțiile telefonului mobil pentru o anumită perioadă, cu excepția situațiilor de urgență care necesită utilizarea acestuia.

Pentru ediţia din 2023, tema asupra căreia Phil Marso ne propune să cugetăm este legătura dintre telefonul mobil şi salvarea de vieţi omeneşti pe de o parte, respectiv pierderea de vieţi pe de alta. Ideea pentru o asemenea dezbatere i-a venit lui Marso în urma unui dialog avut cu şeful serviciilor de salvamont din Chamonix, conform mobilou.net. Acesta i-a relatat că mulţi turişti aflaţi în dificultate pe munte au putut fi salvaţi datorită telefonului mobil.

CINCI predicții șocante despre evoluția Inteligenței Artificiale în anul 2024

Chiar dacă fiecare este liber să tragă propriile concluzii, Marso sugerează un posibil răspuns: telefonul mobil este un instrument multifuncțional extrem de util, numit de el chiar "briceagul elvețian al tehnologiei", însă cu condiția să fie folosit cu responsabilitate și doar în anumite limite.

Cum răspunde la telefon fiecare zodie? Nativii care ți-ar închide în nas versus cei care preferă mesajele interminabile

Soluția nu constă în renunțarea completă la telefonul mobil, ci în folosirea acestuia cu grijă, pentru a evita excesul.

Printre marii lideri ai lumii care au exprimat îngrijorarea lor cu privire la utilizarea excesivă a telefoanelor mobile se numără și Papa Francisc.

Suveranul pontif a afirmat în repetate rânduri că oamenii ar trebui să limiteze utilizarea telefoanelor mobile și să favorizeze comunicarea personală.

De ce ar trebui ca fiecare zodie să țină un jurnal?

Într-o întâlnire cu tinerii în 2019, el i-a îndemnat să se elibereze de dependența de telefoanele mobile, subliniind că atunci când devii sclavul propriului telefon mobil, îți pierzi libertatea. De asemenea, Papa Francisc și-a exprimat tristețea față de faptul că oamenii folosesc telefoanele mobile în timpul meselor sau în timpul Liturghiei.

Prima ediție a Zilei Mondiale fără Telefon Mobil a avut loc la 6 februarie 2001, inițiativa fiind lansată de Phil Marso pentru a extinde dezbaterea propusă în romanul său umoristic publicat cu doi ani înainte, intitulat "Asasinul de portabile fără un mobil aparent" ("Tueur de portable sans mobile apparent"), conform informațiilor de pe mobilou.net.

Sursa: AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Suzana Cristache Drăgan, editor online: Andreea Preda)

Îți recomandam să vezi și: Astrogramă Gheorghe Hagi: A schimbat regulile jocului întotdeauna

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel