CINCI predicții șocante despre evoluția Inteligenței Artificiale în anul 2024

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Profeții
Pixabay.com
Pixabay.com

De pe 21 ianuarie, Pluto a intrat în Vărsător. Cum acest tranzit este strâns legat de inovație și tehnologie, efectele se vor resimți la nivel global. Iată ce ne-ar putea aștepta în anul 2024 când vine vorba de Inteligența Artificială!

După cum mulți astrologi au afirmat, Pluto în Vărsător va avea un impact semnificativ asupra inteligenței artificiale. Evenimente legate de acest subiect au apărut imediat și cel mai mult se văd la nivelul companiilor.

Iată cu ce ne-am putea confrunta în 2024!

1. Companiile de tehnologie cumpără date curate / vegane.

Anul 2023 a fost anul inteligenței artificiale. Acesta este un moment incitant pentru mulți oameni... și unul înfricoșător pentru alții. În mod ironic, companiile care se stresează cel mai mult în prezent cu privire la IA (n.r: IA = inteligența artificială) sunt cele care o creează.

Asta pentru că, pe măsură ce inteligența artificială digeră și reproduce conținut, distruge fiecare platformă cu o avalanșă de nonsens. Calitatea datelor folosite va fi mai scăzută și puternic influențată de conținutul generat artificial.

7 soluții la îndemână pentru a scădea tensiunea arterială

Necesitatea unor date curate la nivelul întregii industrii va duce la crearea unui nou tip de companie, de la care platformele de social media vor cumpăra seturi de date de antrenament pentru a-și antrena algoritmii.

În 2024, va fi un moment potrivit pentru a începe o companie de "Date Curate".

2. Boții inteligenței artificiale invadează sălile de așteptare

Există o subspecialitate de servicii de streaming vizionate, unde reclamele se difuzează între emisiunile TV și filme care nu există într-un mod cultural semnificativ. Ca echivalentul video al a două camere care se uită una la alta. Și aici va începe inițial conținutul generat de IA.

Încă nu suntem pregătiți pentru ca Inteligența Artificială Generativă să creeze filme întregi personalizate - care, într-un fel, deja există și se numește TikTok. Suntem, totuși, pregătiți pentru coșmarul distopic care este știrea generată de aceasta.

Un startup al inteligenței artificiale, promite o nouă rețea de știri alimentată în întregime de gazde generate artificial.

În 2024, știrile vor fi generate de IA, iar persoana care vi le va prezenta va fi falsă. 

Pluto în Vărsător de pe 21 ianuarie. Previziuni pentru FIECARE zodie/ascendent

3. Avocații au un an ocupat în 2024 (datorită AI)

În 2024, inteligența artificială va continua să devină tot mai omniprezentă în companii. Aceasta va duce la multe situații amuzante și la unii avocați supraîncărcați. Gândiți-vă la numeroasele probleme pe care IA le va provoca: 

  • Oamenii care dau în judecată companiile pentru încălcări de drepturi de autor (dacă nu s-au folosit date curate).
  • Angajații care dau în judecată companiile în masă pentru concediere abuzivă, pentru că acum un AI le poate face treaba
  • Guvernele care implementează reguli noi pe care conducerea nu le va înțelege.
  • Bot-uri AI care emit defecțiuni și duc la greșeli... și procese.
  • Bot-uri AI care "accidental" scapă date de antrenament care conțin informații sensibile.
  • Bot-uri AI care spun "accidental" copiilor cum să construiască o bombă (sau mai rău)

4. Vom începe să trecem la săptămâni de lucru de 4 zile în 2024

În principal, pentru că deja se întâmplă. Vom trece la lucrul 4 zile pe săptămână pentru că mulți oameni vor fi concediați ( 20% dintre angajați vor avea peste 50% din sarcinile lor de muncă afectate de inteligența artificială) și doar oamenii cu adevărat importanți vor rămâne să conducă companiile. Va exista un stimulent suplimentar pentru a păstra acești oameni valoroși și suficientă marjă suplimentară din toate concedierile și automatizările pentru a le oferi o zi liberă în plus pe săptămână.

Pluto în mitologie. De ce este asociat cu zeul Hades?

Companiile care nu au capacitatea de a folosi bine inteligența artificială, vor determina oamenii să lucreze 5 zile pe săptămână (dacă nu chiar 6).

5. Începem să comunicăm cu animalele folosind inteligența artificială

Pe măsură ce adunăm mai multe date despre comportamentul animalelor și lucrăm la etichetarea lor printr-un proces de încercare și eroare, vom fi curând capabili să comunicăm cu animalele.

IA poate fi folosită pentru a analiza zgomotele animalelor, identifica modele și, eventual, traduce aceste sunete în formate inteligibile pentru oameni. De exemplu, algoritmii ar putea analiza cântecele păsărilor sau sunetele delfinilor, identifica apelurile sau cântecele specifice și asocia aceste sunete cu comportamente sau contexte specifice. Aceste descoperiri ar putea apoi să fie reproduse și chiar combinate cu semnale non-auditive, cum ar fi comportamentele și/sau mirosul. 

Această tehnologie din 2024 ar putea ajuta cu adevărat în conservarea și gestionarea faunei sălbatice, într-un moment în care este cu adevărat necesar.

Îți recomandăm și Ce aduce Mercur în Vărsător pentru fiecare zodie/ascendent până pe 23 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel