8 mai: Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan. Ce minune s-a petrecut la mormântul său?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan se sărbătoreşte de Biserică în ziua de 26 septembrie, iar în ziua de 8 mai este sărbătorit evenimentul minunat care avea loc în fiecare an la Efes.

La Efes, din mormântul Sfântului Evanghelist Ioan, izvora, cu darul lui Hristos, o pulbere albă ca un praf, pe care creştinii din acele locuri o numeau mană.

Pulberea avea un efect tămăduitor pentru toate suferinţele şi patimile celor bolnavi.

Minunea s-a petrecut la mormântul Sfântului Evanghelist Ioan în toţi anii, până la ocuparea Efesului de către turci.

Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan a fost fiul lui Zevedeu şi al Salomeei, fiica Sfântului şi Dreptului Iosif, cel care sub acoperământul logodnei a luat-o în grija sa pe Născătoarea de Dumnezeu.

Sfântul Iosif a avut patru fii: pe Iacov, pe Simeon, pe Iuda şi pe Iosif, şi trei fiice: pe Estir, pe Marta şi pe Salomi, soţia lui Zevedeu şi mama Sfântului Evanghelist Ioan.

În vremea în care a fost vândut şi a fost răstignit Mântuitorul Hristos, au fugit toţi, numai Sfântul Ioan, cel care îl iubea atât de mult pe Iisus, a fost de faţă la răstignirea Lui şi a venit la mormânt cu Sfântul Apostol Petru. Apoi, Sfântul Evanghelist Ioan a luat pe Maica Domnului în grija sa.

Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan şi-a petrecut ultimii ani din viaţă la Efes, unde a scris Evanghelia.

"Când avea peste o sută de ani, Sfântul Ioan a luat şapte ucenici în afara Efesului şi i-a pus să sape un mormânt în formă de cruce. Apoi, Sfântul Ioan s-a aşezat în mormânt şi ucenicii l-au îngropat acolo de viu. Mai târziu, când mormântul său a fost deschis, trupul Sfântului Ioan nu mai era acolo". (Sinaxar)

Pe locul mormântului Sfântului Ioan Teologul a fost ridicată, în secolele IV-V, o biserică, aceasta fiind înlocuită în secolul al VI-lea de o altă construcţie, mult mai mare, ridicată de împăratul Iustinian (527-565). (surse: vol. "Vieţile Sfinţilor")

Sursa: AGERPRES (Documentare - Mariana Zbora-Ciurel, editor: Doina Lecea)

Poți să citești și: Rugăciunea Tatăl Nostru: Explicațiile unui medic neurochirurg despre efectele rostirii rugăciunii în corpul uman

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel