Activitatea fizică în jurul prânzului este asociată cu un risc mai mic de boli cardiovasculare, spun studiile

Autorul articolului: Valentina Miu |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Un studiu a constatat că persoanele care fac exerciții fizice între orele 11:00 și 17:00 au riscuri mai mici de deces prematur. Experții recomandă să avem grijă cu vremea deosebit de caldă în zilele de vară.

Activitatea fizică și o alimentație sănătoasă sunt unele dintre cele mai eficiente măsuri pentru menținerea sănătății și prevenirea bolilor grave precum bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul sau Alzheimerul. Cu toate acestea, odată cu venirea verii, este bine să știm să alegem momentul potrivit. Un studiu evidențiază beneficiile de a face exerciții fizice la prânz.

Deși a face exerciții fizice în orice moment al zilei este sănătos, un studiu - furnizat de Actiage - a constatat că exercițiile fizice la prânz pot fi mai benefice.

„Acest studiu a constatat că grupurile care au făcut mișcare între orele 11:00 și 17:00 au avut riscuri mai mici de mortalitate din toate cauzele și de boli cardiovasculare, indiferent de nivelul de exercițiu pe care l-au făcut”, spune Carlos Gutiérrez, directorul Actiage, potrivit 20minutos.es.

Ce se întâmplă dacă fac sport vara?

Din caua caniculei în orele de vârf, cel mai bine este faci exerciții fizice acasă, deoarece între orele 11:00 și 17:00 temperaturile sunt ridicate.

Experții recomandă să ne protejăm pielea cu creme solare de razele UV ale soarelui, să ne hidratăm foarte bine și să evităm ieșirile între orele 11:00 și 17:00.

Obiceiuri de viață sănătoase

Pentru o viață sănătoasă, experții recomandă să facem sport în mod regulat, să evităm fumatul, alcoolul și să avem o alimentaţie sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel