Afirmaţii zilnice pentru întărirea stimei de sine. Preia controlul asupra încrederii tale cu aceste mantre

astrosens Team | Dată: 06 sep, 12:13 | Categorie: Wellness
Afirmaţii zilnice pentru întărirea stimei de sine. Preia controlul asupra încrederii tale cu aceste mantre (sursa foto: Jill Burrow / Pexels)
Afirmaţii zilnice pentru întărirea stimei de sine. Preia controlul asupra încrederii tale cu aceste mantre (sursa foto: Jill Burrow / Pexels)

Stima de sine scăzută ne poate afecta viaţa în mai multe aspecte personale şi profesionale. De cele mai multe ori, dorim să primim validare de la ceilalţi, o vorbă bună, o laudă pentru ceva bun sau un compliment pentru noul nostru look dar există o şansă să nu le primim niciodată. De ce să nu ni le oferim chiar singuri? Poate părea ciudat la început dacă nu ai obişnuinţa de a vorbi frumos despre tine sau cu tine, dar este dovedit că modul în care ne raportăm la propria persoană ne poate clădi sau strica stima de sine, imaginea de sine şi energia pe care o emanăm sau o atragem. 

Mai mult, imaginea noastră de sine, cu care am crescut din copilărie, nu este decât suma opiniilor sau etichetelor altor oameni din jurul nostru despre noi, de la părinţi, profesori, prieteni etc. Însă vestea bună este că putem să ne schimbăm oricând aceste etichete cu unele alese de noi şi să ne reconstruim imaginea de sine cu una care ne încurajează nu să fim aroganţi sau îngâmfaţi, ci încrezători în propria persoană.

Iată câteva afirmaţii cu care poţi începe să îţi schimbi atitudinea faţă de tine şi să îţi clădeşti stima de sine. Pentru a avea efect, trebuie să le repeţi de câteva ori pe zi. Cum vei ştii că funcţionează? Când le vei crede fără să le spui, când nu vei mai avea nevoie să aştepţi atenţia sau vorbele bune de la ceilalţi, când vei realiza că etichetele pe care ţi le pun ceilalţi nu îţi aparţin.

Afirmaţii pentru stimă de sine

Sunt o persoană unică. Nu este nimeni altcineva ca mine.

Mă iubesc.

Mă iubesc din ce in ce mai mult in fiecare zi.

Merit iubire.

Merit fericire.

Merit succes.

Merit să fiu plătit/ă bine pentru abilitățile mele.

Am susţinere în tot ceea ce fac în viață.

Am puterea de a crea viața pe care o doresc.

Sunt o persoană de succes și fericită.

Oamenii apreciază munca mea, timpul meu și dragostea mea.

Cred in mine.

Una dintre cele mai remarcabile calități ale mele este (completați...).

Sunt înconjurat/ă de grație și pozitivitate.

Nimic nu mă poate împiedica să-mi realizez visele.

Oamenii vor să audă gândurile și opiniile mele. Vocea mea este importantă.

Sunt suficient/ă.

Sunt perfect/ă așa cum sunt.

Mă respect și alții mă apreciază.

Sunt un om complet.

Munca mea este apreciată.

Atrag lucruri bune în viaţa mea.

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite