Ai între 41 și 55 de ani? S-ar putea să te confrunți cu „crize interioare”. Vârsta planetară a lui Marte

Autorul articolului: Astrosens Team | Dată: 19 iun, 15:54 | Categorie: Homepage

Vârsta planetară a lui Marte este la fel de tumultuoasă precum sună şi da, începe un război interior dar şi cu cei din jur în această perioadă, respectiv între 41 - 55 ani, când influenţa acestei planete este puternică asupra noastră şi începem să cerem mai multă validare şi să ne demonstrăm că încă putem fi la fel de competenţi şi puternici ca în perioada Soarelui (22 - 40 ani). Poate fi explicaţia pentru renumitele „crize de la 40 de ani”? Astrologul Alexandru Păunescu vine cu răspunsul în interviul acordat pentru Astrosens.ro.

Alexandru Păunescu a început prin a explica tranziţia sau chiar ciocnirea dintre perioada Soarelui şi cea a lui Marte, dar şi diferenţa dintre această criză şi cea trăită în adolescenţă, în perioada lui Venus.

„Dacă prima criză din planul conştient am avut-o în perioada lui Venus, în adolescenţă, perioada lui Marte vine şi pune cumva sub semnul întrebării competenţa: ce pot să fac singur, care este utilitatea mea fără ceilalţi? Şi aici Marte are nevoie să acţioneze, să întreprindă, să facă lucruri care sunt ale lui. E cumva foarte posesiv acest Marte şi tinde să se valideze pentru că asta caută Marte. Şi în societatea pe care noi o avem acum, foarte importantă este competiţia. Şi tot acest nivel de competiţie permanent în relaţii, la muncă pentru că Marte reprezintă acest campion şi tot acest nivel de competiţie tinde din nou să vină pentru a-mi valida lucrurile", a declarat Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

Această perioadă nu trebuie tratată cu o atitudine de deznădejde, întrucât Marte aduce şi beneficii, pe lângă plusul de energie care îl caracterizează. Folosită conştient, această vârstă poate fi chiar benefică pentru a construi lucruri bune şi de durată, care ne vor reprezenta mai bine ca indivizi.

„Ei bine, dacă traversăm o perioadă de Marte într-un mod sănătos, vorbim despre acţiuni şi proiecte care să fie ale mele. Fie că vorbim despre o familie, fie că vorbim despre o afacere, fie că vorbim despre ceva pe care eu îl creez într-un sistem concret, ceva care mă reprezintă, adică eu mă transpun în ceva care mă reprezintă.

Şi asta este perioada în care Marte poate fi utilizat foarte bine pentru că deja ştiu cine sunt, am trecut peste toate etapele de evoluţie şi ajung să fac efectiv ceva cu tot ceea ce am", a mai punctat Alexandru Păunescu.

Despre criza bărbatului la 40 de ani

Deja nu mai este doar un mit conceptul de criză a vârstei de 40 de ani, în special la bărbaţi.

În ceea ce priveşte cum se manifestă criza vârstei de 40 de ani şi de la ce porneşte, Alexandru Păunescu a conchis cu următoarele precizări:

„Vorbim de competiţie şi competiţia se stabileşte de obicei cu aceiaşi semeni, adică alţi bărbaţi, aici apare o criză de identitate, de masculinitate, de potenţă. Toate lucrurile astea trebuie cercetate pentru că, cel mai adesea, ele sunt favorizate de o perioadă de Soare - care este mai dificilă - şi apoi vine Marte. Şi Marte, de obicei, transpune aceste probleme psihologice sau conflicte psihologice şi într-un plan real pentru că Marte tinde să metabolizeze foarte bine ceea ce nu funcţionează şi apar diverse aspecte somatice de natură acută, adică începe să ma doară ceva, să am diverse afecţiuni pe care nu le-am avut până acum şi trebuie să mă întorc puţin să văd ce nu a funcţionat înainte sau de ce reacţionează corpul meu aşa". 

mai multe despre vârsta planetară a Soarelui găsești aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play