Ana Aslan și elixirul tinereții

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri

Ana Aslan este una dintre femeile care au scris istorie pentru România, ea fiind femeia care a descoperit elixirul tinereții, secretul tinereții veșnice.

Ana Aslan s-a născut la 1 ianuarie 1897, la Brăila. Aceasta a fost un renumit medic român, specialist în gerontologie, fost director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie și inventatoarea Gerovitalului, cel mai revoluționar produs anti-îmbătrânire din lume, ce a fost folosit în peste 40 de țări ale lumii.

Ana Aslan a fost medicul și biologul român care a inventat numeroase tratamente pentru reducerea stărilor de anxietate, depresie, îmbunătățirea aspectului pielii, a părului și creșterea capacităților fizice și intelectuale.

Mai mult, Ana Aslan a punctat importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă și astfel a găsit secretul tinereții. Ana Aslan a trăit aproape 92 de ani și a reușit să revoluționeze industria frumuseții din întreaga lume. 

Ana Aslan a fost foarte atentă la silueta sa, la modul în care arăta, la stilul ei de viață, iar Ioana Preda, cea care i-a fost menajeră Anei Aslan timp de mai bine de 10 ani, era destul de atentă la ceea ce consuma aceasta pentru a se menține în formă.

Ioana Preda este cea care a dezvăluit rutina celebrei cercetătoare.

„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se satură niciodată. 

Când îi era foame zicea: "Dă-mi o bomboană! Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata.

Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură. Întotdeauna lua masa la 1:30 îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, respectă acest ritual", a declarat Ioana Preda, potrivit playtech.ro

La finalul mesei avea grijă să nu se ridice niciodată sătulă, potrivit menajerei sale.

Ana Aslan avea grijă tot timpul la alimentație și era învățată să mănânce corect, dar și la ore fixe. Ana Aslan era mereu atentă la dietă, așa mai ales că avea foarte mulți pacienți care îi cereau sfatul.

Potrivit Ioanei Preda, ea consuma foarte multe legume și fructe, dar făcea și multă mișcare, mânca întotdeauna carne de vacă, de pasăre, miel, oaie, porc, dar și pește.

Cele trei reguli simple aplicate de Ana Aslan

Ana Aslan avea la trei mese principale, două gustări şi o serie de reguli simple.

1. Mesele se serveau mereu la ore fixe

Fiind medic, știa că mesele la ore fixe ajută la accelerarea metabolismului, dar și la crearea unui stil de viață ordonat și sănătos.

Prânzul era servit cel târziu la 13:30, iar cina la 18:00-19:00.

2. Proteine de calitate, fructe, legume şi multă mișcare

Ana Aslan recomanda mereu carne ce provenea de la animale care se hrănesc, la rândul lor, sănătos, iar ca metodă de preparare, le consuma fie făcute la cuptor, fie rasol.

Printre mâncărurile sale preferate se numărau:

- supă de vită clară cu crutoane, pătrunjel şi piper

- crap pe varză murată

- pană de somn

- rasol de şalău cu lămâie

- sărmăluţe fără orez

- pilaf cu curcan

- ciuperci cu caşcaval la cuptor, potrivit nutriţionistului Livia Bratu, notează Antena 3.

3. Dulciurile le făcea cadou

Chiar dacă îi plăceau dulciurile, Ana Aslan dădea dovadă de o disciplină de invidiat.

Printre dulciurile ei preferate se numărau bomboanele şi tortul "Buturugă", făcut în casă. În rest, dacă mai primea ceva dulce îl făcea cadou.  

Aceste reguli simple au fost urmate şi transmise şi pacienților săi care şi-au descoperit pofta de viaţă şi energia pentru a trăi cu scop fiecare zi.

„A fi veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viaţă pentru care să lupți şi pe care să îl cucerești", spunea Ana Aslan.

Povestea Anei Aslan

Ana Aslan a fost cea mai mică dintre cei patru copii ai unei familii de intelectuali, iar după ce a urmat cursurile colegiului Ro­maș­canu din Brăila, s-a mutat cu familia la București, unde a absolvit Școala Centrală de Fete.

La vârsta de 18 ani a decis să devină medic și să se înscrie la Facultatea de Medicină.

continuarea articolului o găsiți pe DC Medical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel