Azi sărbătorim ziua lenei! Ne putem bucura de timp preţios pentru noi înşine, fără a ne simţi vinovaţi

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Freepik.com
Freepik.com

Este o zi absolut specială, pe care o putem sărbători fără să ne ridicăm de pe canapea.

Ziua lenei

Ziua lenei (#LazyDay), al cărei iniţiator nu este cunoscut, este o scuză ideală pentru a lua o pauză şi a ne bucura de un timp preţios pentru noi înşine, fără a ne simţiţi vinovaţi pentru asta.

Este o zi în care ne putem relaxa, odihni sau ne putem întoarce pe partea cealaltă în pat pentru un pui de somn.

Ne-am putea răsfăţa cu un tratament de masaj sau o vizită la un centru spa - dacă a ajunge acolo nu este un efort prea mare, desigur.

A fi leneş din când în când poate fi de fapt un lucru bun pentru noi, pentru că suntem mai bine odihniţi.

Există multe beneficii care sunt asociate cu perioade suficiente de somn. Printre acestea se numără scăderea inflamaţiei, scăderea stresului, o mai mare capacitate de atenţie şi o memorie îmbunătăţită.

Există, de asemenea, o serie de consecinţe neplăcute pentru sănătate care pot apărea atunci când nu dormim suficient. Acestea includ anxietate, depresie, un sistem imunitar slăbit şi boli de inimă.

Care sunt cele mai "leneșe" zodii din horoscop? Aceste TREI semne din zodiac preferă confortul!

Ziua mondială a leului

Această zi dedicată celei mai frumoase şi mai temute creaturi din regnul animal a fost fondată în 2013 de Big Cat Rescue, cel mai mare sanctuar acreditat din lume dedicat felinelor mari.

10 august este o zi în care i se aduce un omagiu regelui animalelor şi, deşi este o ocazie distractivă, fundamentele sale se bazează pe o chestiune foarte serioasă: numărul leilor a scăzut dramatic până în punctul în care riscă să fie puşi pe lista speciilor pe cale de dispariţie, la fel ca şi verii lor, tigrii.

Denumit ştiinţific Panthera leo, leul este a doua cea mai mare felină din lume, imediat după tigrul asiatic, cântărind între 300 şi 550 de kilograme. Acest animal uriaş se numără printre cele mai mari specii terestre din lume şi este un prădător cu o reputaţie fără egal.

Ce trăsături au nativii din zodia Leu, conform Chat GPT? Top caracteristici: "putere și ambiție”

Potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii, leii sunt o specie 'vulnerabilă', ceea ce înseamnă că numărul lor ar putea şi ar trebui să fie mai mare. În prezent, cercetătorii estimează că mai există între 30.000 şi 100.000 de lei pe glob. În lipsa unei intervenţii semnificative, există pericolul ca aceştia să fie plasaţi pe lista speciilor pe cale de dispariţie, alături de alte specii aflate în cel mai mare risc de dispariţie.

O reducere a hranei, combinată cu turismul de vânătoare, îi face pe lei mai vulnerabili cu fiecare an. În ultimele patru decenii, populaţia de lei a scăzut cu 50%.

Ziua mondială a leului (#WorldLionDay) are, prin urmare, ca obiective principale sensibilizarea populaţiei cu privire la situaţia dificilă a leilor şi la problemele cu care se confruntă această specie în sălbăticie şi găsirea de modalităţi de a proteja mediul natural în care trăiesc leii, cum ar fi crearea mai multor parcuri naţionale şi reducerea zonelor în care oamenii se pot stabili.

Sursă: AGERPRES (AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel