Bei multă apă în sezonul cald? Iată cum afli dacă te hidratezi suficient vara

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Iată semnele care îți arată că nu bei suficientă apă! Cum te atenționează propriul organism?

Apa reprezintă aproximativ 60% din corpul uman. Este esențial să beți suficient pentru ca organismul dumneavoastră să funcționeze corect.

Trebuie să beți suficientă apă pentru a susține numeroasele funcții ale corpului dumneavoastră. O parte din acest lucru constă în recunoașterea momentului în care corpul dumneavoastră are nevoie să beți mai mult - de exemplu, după ce a pierdut mai multă apă într-o zi călduroasă, după exerciții fizice sau în urma unui episod de diaree.

Ca regulă generală, ar trebui să vă propuneți să beți în jur de șase până la opt pahare de lichid pe zi - și unul sau două pahare în plus dacă ați pierdut mai multă apă din cauza transpirației sau a unei boli. Apa ar trebui să fie sursa principală, dar consumul moderat de lapte cu conținut scăzut de grăsimi și de băuturi fără zahăr poate contribui, de asemenea, la aportul zilnic.

Deoarece ceaiul și cafeaua conțin cofeină, trebuie să beți mai multă apă după lichidele cu cofeină pentru a preveni deshidratarea. Încercați să evitați sau să limitați băuturile care conțin zahăr, cum ar fi sucurile de fructe și băuturile energizante, deoarece acestea sunt, de asemenea, deshidratante și pot duce la creșterea nesănătoasă în greutate și la probleme de sănătate asociate.

Iată câteva semne că nu beți suficientă apă!

Dureri de cap

Faptul că nu bei suficientă apă poate duce la dureri de cap cauzate de deshidratare. Unele persoane sunt mai predispuse la aceste dureri de cap - sportivii, de exemplu, au nevoie de mai multă apă pentru a reface fluidele pierdute în timpul activității fizice. După un antrenament, este esențial să te rehidratezi bând suficientă apă astfel încât urina să devină palidă sau limpede.

Rețeta simplă de limonadă, cea mai răcoritoare băutură pentru vară. Tu ai încercat-o?

Culoarea și frecvența urinării

Faptul că nu mai urinezi la fel de des sau că ai urină de culoare galben închis este un alt semn comun al deshidratării. Corpul are nevoie de multă apă pentru ca rinichii să elimine toxinele.

Dacă nu bei suficient, rinichii rețin mai multă apă și, prin urmare, urinezi mai rar. În plus, deoarece rinichii au mai puțină apă disponibilă pentru a elimina toxinele, urina ta va conține unele toxine și o va face galben închis și va avea un miros mai puternic.

Ce cocktailuri de vară poți pregăti la tine acasă? 3 rețete simple și gustoase

Probleme de digestie

Apa potabilă este esențială pentru o digestie sănătoasă și pentru sănătatea intestinelor, asigurându-se că alimentele au o călătorie lină și fără probleme prin tractul digestiv. De asemenea, ajută la înmuierea scaunului și facilitează eliminarea acestuia.

Dacă nu bei suficientă apă poate face ca scaunul să fie mai greu și mai dificil de eliminat, ceea ce se numește constipație. Semnele acesteia sunt senzația de balonare, gaze și scaune neregulate sau dureroase.

Vezi continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel