Beneficii surprinzătoare ale zambilei, una dintre cele mai frumoase flori de primăvară

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
pixabay.com
pixabay.com

Mâine este 1 martie! Florăriile, dar și casele noastre, vor fi pline de mireasma zambilelor, unele dintre cele mai populare flori de sezon. Dar pe lângă frumusețea și mirosul îmbietor, zambilele au și alte beneficii pe care trebuie să le cunoști!

Zambilele, gingașele flori ale primăverii, au o serie de beneficii asupra organismului! Acestea sunt oferite cu precădere de 1 și de 8 martie, tuturor doamnelor și domnișoarelor. Au un miros plăcut și le poți găsi în numeroase variante de culori, cele mai populare fiind alb sau albastru.

Zambilele au efecte asupra pielii, părului și nu numai. Acestea pot trata eczemele și durerile de gât. Zambila este o plantă populară, folosită mai ales în medicina tradițională din Anglia. Este asociată cu eroul grec Hyacinthus. Este originară din estul Mediteranei, Turkmenistan și din nord-estul Iranului.

Sezonul de înflorire a acestei plante este în timpul primăverii, anunțând sfârșitul iernii. Lăstarii și păstăile de zambilă pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Frunzele acestei plante sunt în formă de inimă.

Zambilele tratează eczemele

Extractele din frunzele acestei plante pot fi amestecate cu făină de orez și turmeric pentru a trata probleme ale pielii precum eczemele.

Multe produse de îngrijire a pielii conțin zambile. Utilizarea zambilelor și proprietățile sale antimicrobiene, antifungice și antibacteriene le fac alegerea perfectă pentru tratarea multor afecțiuni ale pielii.

Floarea perfectă pentru fiecare zodie!

Zambilele, efect asupra părului

Deși zambilele nu sunt cunoscute pentru beneficiile lor pentru îngrijirea părului, acestea pot fi incluse în șampoane și balsamuri cu parfumul uimitor al unei flori proaspete.

Zambilele vindecă durerile de gât

Sucul extras din păstăile zambilelor poate fi folosit pentru a vindeca un gât inflamat, precum și durerile de urechi.

Zambilele funcționează ca antiinflamator

În Filipine, combinația dintre sucul de lămâie și sucul de zambile este folosit pentru a trata abcesele. Se aplică local pentru a vindeca inflamația.

Puterea MAGICĂ a FLORILOR. Plante care te ajută să ai un somn mai odihnitor

Uleiul esențial de zambile, efect relaxant

Zambilele ameliorează stresul și tensiunea. Mirosul lor dulce ajută la transformarea tiparelor de gândire negativă în forme de gândire pozitivă. Uleiul esențial de zambile este extras dintr-o plantă cu flori bulboase cunoscută sub numele de zambilă, prin procesul de distilare cu solvent. Acest ulei esențial este utilizat de industria de îngrijire a pielii pentru a oferi parfumuri produselor de îngrijire a pielii.

Vezi continuarea pe DC Medical!

Citește și: Cum poți prelungi viața lalelelor? Trucuri de la designeri floriști, care funcționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel