BioNTech: Noul coronavirus nu va dispărea curând, dar omenirea este "mai bine pregătită"

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Foto: Anna Shvets - Pexels
Foto: Anna Shvets - Pexels

Omenirea este acum ''din ce în ce mai bine pregătită'' să înfrunte noile variante ale SARS-CoV-2, virus alături de care va trebui să trăiască încă mulţi ani de acum încolo, a afirmat joi Ugur Sahin, directorul BioNTech, companie farmaceutică aflată la originea primului vaccin pe baza tehnologiei ARN mesager, informează AFP citat de Agerpres.

Vor veni alte variante, a afirmat Sahin într-o discuţie cu AFP întrucât virusul va continua să sufere mutaţii, iar alte variante circulă deja în lume.

Citeşte şi: ONU: Poluarea provoacă un mai multe DECESE decât pandemia de COVID-19

Dar învăţăm tot mai mult şi suntem din ce în ce mai bine pregătiţi, a adăugat cercetătorul, potrivit căruia trebuie să acceptăm faptul că va trebui să trăim în următorii zece ani alături de virus.

Laboratorul german pe care Sahin îl conduce a dezvoltat, în colaborare cu gigantul american Pfizer, unul dintre cele două vaccinuri ARN mesager disponibile în prezent pe piaţă. BioNTech pregăteşte o nouă versiune adaptată la varianta Omicron.

După primele valuri ale pandemiei, variantele Delta şi apoi Omicron s-au aflat la originea unor noi focare epidemice declanşate în numeroase ţări.

Ajungem într-o fază în care societatea înţelege tot mai bine cum să facă faţă virusului, a mai susţinut cofondatorul BioNTech.

Citeşte şi: Pierderea în greutate ne-ar putea feri de COVID-19. Descoperirile unui studiu

Datele unui studiu clinic în curs referitor la vaccinul adaptat pentru varianta Omicron vor fi disponibile efectiv în martie, a mai precizat acesta.

El a declarat pentru publicaţia Bild că serul ar putea fi livrat în aprilie sau mai dacă este necesar, în contextul în care multe ţări preconizează relaxarea sau au renunţat deja la restricţiile împotriva pandemiei.

Germania şi-a luat angajamentul ca până pe 20 martie să suprime o mare parte din restricţiile în vigoare în prezent.

Multe ţări europene precum Marea Britanie şi Franţa au renunţat la numite restricţii legate de COVID-19, deşi contextul sanitar este în continuare tensionat. Ţările de Jos au anunţat marţi, iar Austria şi Elveţia miercuri calendarul de revenire progresivă la normalitate.

Norvegia şi Danemarca sunt în faze mai avansate şi au renunţat deja în ultimele săptămâni la cea mai mare parte dintre restricţii.

Citeşte şi: Aerosmith a anulat turneul european, din cauza pandemiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel