Care sunt beneficiile și importanța răbdării? Este adevărat că reprezintă cea mai mare virtute?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Ești o persoană răbdătoare sau din contră? Cât de mult contează răbdarea? Să nu uităm că astăzi, Venus din Rac face un sextil cu Mercur din Taur, așa că răbdarea ne poate garanta succesul.

În primul rând, pe 13 mai, Venus din Rac face un sextil cu Mercur din Taur, care devine staționar.

Deci, vorba dulce mult aduce! Iar blândețea și răbdarea ne pot asigura succesul în multe situații.

Cert este că vom fi mai dispuși să ne declarăm sentimentele, ne vom găsi cuvintele potrivite și vom fi și mai dornici de a ne afișa emoțiile. 

Tot în această zi, Venus din Rac face un trigon cu Saturn din Pești. Vom deveni mai lucizi din punct de vedere amoros. Parcă nu mai vrem să investim într-o relație până când nu vom avea claritate și seriozitate din partea celuilalt. 

Răbdarea este una dintre cele mai înalte virtuți. Și, chiar dacă nu o avem întotdeauna, ne poate face mai fericiți. 

De fapt, răbdarea este o capacitate de a accepta întârzierile și dificultățile cu putere, concentrare și mai mult calm. Înseamnă să ne putem menține cumpătul în fața unor situații care ne pot stresa, enerva sau chiar înfuria de-a dreptul. Dar, este adevărat că răbdarea nu este o calitate pe care o posedă multă lume.

Cât de important este să ne dezvoltăm răbdarea?

Credem sau nu, răbdarea constă în capacitatea de a ne face mai puternici în față oricărei situații frustrante. De asemenea, ne poate face să suferim mai puțin. Devenim persoane cu mai mult autocontrol, avem mai multă toleranță la frustrare, fapte care pot contribui la atingerea succesului, dar și la dezvoltarea noastră, ca indivizi.

La ce altceva ne ajută răbdarea? Învățăm să avem o capacitate mai mare să luăm decizii favorabile nouă și celor din jur. Când suntem răbdători, rar vom acționa pe baza emoțiilor și a impulsivității.

Răbdarea este și care ne ajută în toate relațiile personale. Învățăm să suportăm mai bine anumite neplăceri, dar și să fim mai buni și mai toleranți cu cei din jur.

Dar care sunt beneficiile răbdării?

Se pare că există mai multe beneficii ale răbdării, conform dovezilor științifice.

- Avem mai puține episoade neplăcute sau depresive

Un studiu publicat în Jurnalul Psihologiei Pozitive a arătat că pacienții care au mai multă răbdare, au mai puține episoade triste sau depresive și pun mai mult accent pe emoțiile pozitive. Asta se datorează faptului că știu să facă față cu succes unor episoade stresante.

- Avem mai multă precizie în orice acțiune întreprindem

Un alt beneficiu al practicării răbdării? Știm când și cum să acționăm. Când avem răbdare, suntem mai capabili să gândim dincolo de emoții. Iar asta ne permite să vedem o situație într-un mod obiectiv și mai rațional.

- Scăpăm mai ușor de anxietate

Persoanele care nu au niciodată răbdare tind să se irite și să se streseze mult mai ușor. Iar asta înseamnă că nu sunt capabile să tolereze aproape deloc frustrarea și nu se descurcă să facă față frustrărilor vieții.

Ce poți face să ai mai multă răbdare?

Oricât de banal ar suna, încearcă să te concentrezi pe altceva, pe lucruri bune. Să spunem că un prieten întârzie la întâlnire, fără voia lui. Și îți dă explicații plauzibile pentru această întârziere. În acest exemplu, în loc să te gândești non stop la întârzierea lui și să te frustrezi, profită de timpul de așteptare pentru a face altceva.

Poți să savurezi o cafea, să asculți o melodie care îți face plăcere sau pur și simplu să admiri peisajul. Caută altceva care îți atrage atenția, pentru că nu este un capăt de lume. Altfel, tinzi să îți aștepți prietenul deja stresat până peste cap și nu te vei mai bucura de întâlnirea cu el.

Vezi și: 13 mai: Astăzi sărbătorim ziua "Nu este vina mea, e Mercur retrograd!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel