Ce alimente să nu consumi seara dacă vrei un somn liniștitor

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Dacă vrei să ai parte de un somn liniștitor, ar fi bine să eviți să consumi anumite alimente seara. 

 

Consumate seara, anumite alimente pot face ca organismul uman să se agite, iar starea de relaxare să se lase așteptată. Așadar, dacă vrei să ai parte de un somn liniștitor, ar fi bine să nu le consumi înainte de culcare. 

Pe lângă mâncărurile de tip fast-food, cum sunt burgerii, cartofii prăjiți sau pizza, specialiștii spun că nu ar trebui consumate seara alimentele iuți, ciocolata neagră și roșiile sau sosul de roșii. 

Deși sunt bune într-o cură de slăbire, când sunt consumate seara, la cină, alimentele iuți pot da arsuri la stomac și pot crește temperatura organismului. Așadar, cel mai probabil, alimentele iuți îți vor afecta calitatea somnului dacă le consumi seara. 

Ciocolata neagră, care se află în topul celor mai bune 30 de alimente inflamatorii și este una dintre gustările cu conținut scăzut de carbohidrați pentru slăbit, îți poate produce insomnie dacă o consumi înainte de a merge la culcare, scrie shtiu.ro.

Și roșiile sau sosul de roșii îți pot da o stare de agitație dacă sunt consumate seara, în special dacă ești o persoană cu un stomac mai sensibil. 

De cealaltă parte, dacă vrei să-ți ajuți organismul să se relaxeze, seara, poți bea un pahar cu lapte cald.

VEZI ȘI: Ce mâncăm când suntem stresați. Cori Grămescu, 9 opțiuni sănătoase

Nutriționistul Cori Grămescu are nouă propuneri de alimente pentru momentele în care vă simțiți "stresați și copleșiți de tot ce aveți de făcut".

"Știm cu toții că felul în care alegem să mâncăm ne influențează starea de spirit, fizicul și starea generală de sănătate. Aşa că, data viitoare când vă simțiți stresați şi copleșiți de tot ce aveți de făcut, încercați să înlocuiți mâncarea procesată cu alimente nutritive.

Câteva opțiuni sănătoase pe care le puteți încerca

Fulgii de ovăz - Carbohidraţii complecşi din fulgii de ovăz cresc nivelul de serotonină şi au un efect de calmarea asupra creierului, deoarece au un nivel ridicat de antioxidanţi.

Portocalele - În momentul în care suntem stresaţi, corpul nostru eliberează mai mulţi radicali liberi, iar vitamina C ajută la neutralizarea acestora.

Nucile - Conţin acid alfa-linolenic şi omega 3 care are rolul de a preveni fluctuaţiile hormonilor de stres şi de a proteja împotriva schimbărilor stărilor de emoţionale.", a scris, printre altele, Cori Grămescu.

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel