Ce este ciuperca tibetană și care sunt beneficiile ei pentru sănătate?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Ciupercile tibetane pot să contribuie la un stil de viață echilibrat, acționând pe plan fizic și mental.

Deși nu este cunoscută la scară largă, trebuie să știi că există ciuperca tibetană, un parazit benefic, cu beneficii uimitoare pentru sănătate.

Ce reprezintă această ciupercă? Pe scurt, înseamnă "iarbă vie". În sezonul rece, crește pe sub pământ, în timp ce primăvara sau vara, va crește deasupra, întocmai ca iarbă.

Totodată, ciupercile tibetane conțin acizi grași, aminoacizi și vitaminele B1, B2, B 12 sau E. Dar și minerale: calciu, potasiu, sodiu și fier. Ciupercile tibetane au rolul de a acționa asupra minții și trupului.

Se spune că ciupercile tibetane pot să trateze infertilitatea

Ciupercile tibetane amplifică energia masculină și pot acționa în tratarea infertilității, a impotenței sau a disfuncțiilor erectile.

Se pot găsi în magazinele naturiste, în formă de capsule, tablete sau sub formă de pulbere. Totodată, ciupercile întregi se folosesc pentru a prepara extracte sau tincturi. Pudra din ciuperca tibetană se poate folosi în ceaiuri, în smoothie sau în shake-uri.

Ciupercile tibetane sunt recomandate în diferite afecțiuni

Doctorul îți poate recomanda cure cu ciuperca tibetană, dacă suferi de afecțiuni la nivelul inimii și sistemului cardiovascular.

La fel de potrivite sunt aceste cure și în cazul afecțiunilor de la nivelul ficatului, dar și în cazul diverselor probleme ale aparatului genital.

Ciupercile tibetane pot spori rezistența la efort

Există numeroase beneficii ale ciupercilor tibetane. Acestea pot să crească rezistența la efort, dar și performanțele fizice. A fost recomandată în special în cazul atleților. Sportivii chinezi au declarat, în anii 1990, că au câștigat diferite competiții doar cu ajutorul curelor cu ciuperci tibetane.

Ciupercile tibetane pot să trateze afecțiunile respiratorii

Deși ciuperca tibetană este un parazit, poate fi utilizat cu succes pentru a trata anumite afecțiuni respiratorii. Specialiștii spun că acest parazit bun reglează trigliceridele, dar și colesterolul. Ba mai mult, poate preveni boli grave, precum ciroza.

Ciupercile tibetane cresc imunitatea

Nu în ultimul rând, ciupercile tibetane sunt folosite ca adjuvanți în procesul de protejare al organismului împotriva efectului antibioticelor sau citostaticelor. Cresc imunitatea și sunt folosite îndeosebi în statele asiatice, că tratament alopat pentru cei care au suferit operații ale rinichilor sau ale aparatului respirator.

Îți recomandăm să citești și: Cele mai curate VERSUS cele mai contaminate fructe și legume. Ce să consumăm?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel