Ce nu știai despre luna aprilie? Detalii interesante

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
freepik.com
freepik.com

În multe culturi, aprilie este asociată cu tradiții de primăvară și cu simboluri ale renașterii și regenerării. 

Iată câteva curiozități despre luna aprilie!

Numele lunii "aprilie" provine din cuvântul latin "aperire", care înseamnă "a deschide" Se spune că se face referire la deschiderea mugurilor și a florilor primăverii.

Ziua de 1 aprilie este cunoscută în multe țări drept Ziua Păcălelilor. Este o zi în care oamenii fac glume și se păcălesc unii pe alții.

În astrologie, zodia dominantă în luna aprilie este Berbecul, care este guvernat de planeta Marte. Persoanele născute în aprilie sunt descrise ca fiind energice, independente și aventuroase. De asemenea, în luna aprilie îi sărbătorim și pe cei din zodia Taurului, de la 20 aprilie și până la 20 mai. Taurul este cunoscut pentru stabilitate, răbdare și perseverență.

Calendar astrologic aprilie 2024: Eclipsă de Soare și Mercur retrograd

Aprilie este luna în care se sărbătoresc diverse festivaluri dar și sărbători religioase, precum Paștele, care marchează învierea lui Isus Hristos. Totuși, anul acesta, Paștele ortodox va fi sărbătorit în luna mai. Anul trecut, Paștele ortodox a fost celebrat pe 16 aprilie.

23 aprilie este considerată Ziua Internațională a Cărții, aleasă de UNESCO pentru a celebra importanța cărților, a lecturii și a drepturilor de autor.

În mitologia romană, aprilie este dedicată zeiței Venus, zeița frumuseții, iubirii și fertilității.

Multe țări din emisfera nordică sărbătoresc Ziua Pământului în luna aprilie, pe 22, pentru a promova conștientizarea și protecția mediului înconjurător.

Aprilie este luna în care NASA a lansat primul program spațial american, numit "Programul Mercur", în 1959. Aceasta a marcat începutul unei noi ere în explorarea spațiului cosmic.

Aprilie este o lună excelentă pentru ploile de meteoriți. În fiecare an, între 16 și 26 aprilie, are loc un fenomen cosmic spectaculos, denumit Lyridele. Mai există o altă ploaie de stele, denumită Eta Aquariids, care poate fi văzută începând cu 21 aprilie.

În multe culturi, aprilie este asociată cu tradiții de primăvară și cu simboluri ale renașterii și regenerării. Este un moment în care natura începe să înflorească din nou.

Este luna în care au loc multe festivaluri și evenimente culturale în întreaga lume, cum ar fi Festivalul Cireșelor din Japonia (Hanami), Festivalul Coachella Valley Music and Arts din SUA și multe altele.

Unele persoane cred că aprilie este luna ideală pentru curățenie și ordine în casă. De aceea, "curățenia de primăvară" este o practică obișnuită în această perioadă, când oamenii își curăță și își organizează locuințele.

Horoscop APRILIE 2024. Previziuni astrale pentru FIECARE zodie/ascendent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel