Ce se întâmplă când combini micii cu bere. Boala pe care o faci

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Ne apropiem de 1 mai! Iar românii știu să se distreze în această zi! Dar atenție la excesele alimentare! Colegii noștri de la DCMedical.ro au realizat un articol special despre acest subiect. 

Combinația dintre mici și bere are efecte nesănătoase asupra organismului. Micii sunt preparatul pe care românii îl pun pe grătar cel mai des. De 1 mai, în timpul verii, mici sfârâie pe grătare. Aceștia sunt ”stinși” cu o bere rece. 

Micii pot fi considerați un aliment sănătos, în condițiile în care sunt preparați în mod corespunzător. Medicii nutriționiști ne explică cum trebuie să preparăm micii pentru a fi o gustare sănătoasă. 

Micii, cum îi gătim pentru a fi sănătoși

Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, ce trebuie să avem în vedere atunci când pregătim micii.

”Dacă facem micii în casă, ei pot reprezenta o sursă bună de proteine, având în compoziţie carne tocată de vită/porc şi condimente. În schimb, dacă îi cumpărăm din comerţ, nu avem controlul asupra ingredientelor folosite. De cele mai multe ori se adaugă grăsime pentru gust, aceasta făcând parte din categoria grăsimilor săturate. Grăsimile saturate trebuie consumate în cantităţi cât mai mici, din cauza efectului negativ asupra sistemului cardiovascular.

Cea mai sănătoasă metoda de pregătire a micilor este în cuptor, datorită posibilităţii scurgerii grăsimii în exces. În tigaie este nevoie de o lingură de ulei pentru a se putea găti, acesta fiind un proces de prăjire, nu este cel mai sănătos pentru organism”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Află mai multe detalii AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel