Medicul nutriționist Amalia Arhire, despre ceaiul din pliculețe: Oprește-te! Nu mai face asta!

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Medicul nutriționist Amalia Arhire, despre ceaiul din pliculețe - Oprește-te! Nu mai face asta. Sursa foto: freepik.com
Medicul nutriționist Amalia Arhire, despre ceaiul din pliculețe - Oprește-te! Nu mai face asta. Sursa foto: freepik.com

Amalia Arhire, medic  primar endocrinologie, endocrinolog pediatru, diabet, nutriționist, susține, într-un filmuleț pe Tik Tok, că ceaiul din pliculețe este periculos pentru sănătate.

"Bei ceai din pliculețe? Oprește-te! Nu mai face asta! E foarte nesănătos. Un studiu recent a arătat că un singur plic de ceai eliberează în apa fiartă din cana ta 11,4 miliarde de particule de microplastic și 3,1 particule de nanoplastc. Asta înseamă că bei plastic", spune medicul Amalia Arhire.

"Ce poți face în schimb? Bea ceai vrac în dozatoare de sticlă sau inox sau caută plicuri din fibre de plante. Așa te vei bucura doar de antioxidanții din ceai", a mai adăugat Amalia Arhire.

 

Ceaiul, una dintre cele mai consumate băuturi din lume

Persoanele care consumă 2 sau chiar mai multe căni de ceai negru în fiecare zi au un risc de mortalitate cu 9-13% mai mic și, în consecință, speranțe de viață mai mari.

Între consumul de ceai și riscul mai scăzut al mortalității există o asociere. Cercetătorii de la National Institutes of Health au realizat un studiu pentru a evalua asocierile consumului de ceai negru cu mortalitatea. 

Astfel, persoanele care au consumat câte 2 de ceai în fiecare zi au avut un risc de mortalitate cu 9-13% mai scăzut decât cele care nu au făcut acest lucru.

Ceaiul negru poate face parte dintr-o dietă sănătoasă. Mai multe procese psihosomatice sunt activate de substanțele din ceaiul negru. Consumul echilibrat  contribuie la sporirea atenției, dar și la inducerea unei stări de relaxare. Ceaiul negru protejează sistemul digestiv.  Flora intestinală are o contribuție însemnată la menținerea sănătății asigurând 70-80% din activitatea sistemului imunitar. O floră bacteriană sănătoasa poate reduce riscurile apariției unor afecțiuni precum diabetul de tip II, bolile cardiovasculare, obezitatea morbida și chiar anumite forme de cancer. 

Ceaiului negru  contribuie la reducerea riscurilor de apariție a unor boli cronice, datorită proprietăților sale antioxidante.

Ceaiul negru are următoarele proprietăți:

- reduce colesterolul,

- reglează tensiunea arterială,

- reduce nivelul de zahăr din sânge,

- reduce riscurile de apariție a cancerului,

-  previne infecțiile cutanate,

- menține elasticitatea, fermitatea și uniformitatea cromatică ale pielii,

- reduce factorii de risc pentru afecțiunile cardiovasculare.

Flavonoidele scad tensiunea arterială, reduc colesterolul, micșorează nivelul de trigliceride și diminuează riscurile apariției obezității, contribuind astfel la îmbunătățirea stării de sănătate a întregului sistem cardiovascular. 

Pe lângă beneficiile pe care acesta le are asupra sănătății, ceaiul negru s-a dovedit a fi si un bun aliat și în îngrijirea corporală, fiind folosit în tratamente cosmetice și de îngrijire. 

@dramaliarhire NU bea ceai la plic! #ceai #tea #plastic #invatapetiktok #food #healthyliving #doctor #healthyfood #misiuneatiktok #fy #fyp #5pasidebine #sanatate #nutrition #foryou #medic #2023 ♬ sunet original - Dr. Amalia Arhire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel