Cristalele care îți amplifică sănătatea și bunăstarea. Pe care să le alegi?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Cristaloterapie
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Cristalele sunt asociate des cu vindecarea spirituală, echilibrul emoțional sau cu sănătatea trupului. Dacă ai nevoie de un flux potrivit de energie, există câteva cristale recomandate pentru tine.

Ce cristale sprijină sănătatea și longevitatea? Iată următoarea listă!

1. Ametistul este cristalul recomandat pentru liniște, pentru un somn odihnitor și pentru calmarea anumitor dureri. Ametistul este unul dintre cele mai populare cristale, ce poate aduce calmul. Te eliberează de stres și blochează energiile negative, fiind considerat un relaxant natural. Calmează nu doar mintea, ci și corpul.

2. Cuarțul roz este indicat pentru sănătatea cardiovasculară. Totodată, se spune că prezintă o energie care te calmează. Este un alt cristal benefic, ce poate aduce iubire de sine. Mai mult, contribuie și la reducerea stresului și a anxietății. Cuarțul roz ne ajută să fim mai liniștiți, mai iubitori și mai deschiși în raport cu alții, dar și cu propria persoană.

3. Piatra lunii este capabilă să amelioreze sindromul și durerile asociate cu menstruația. Mai mult, susține și fertilitatea. Este considerată o gemă foarte rară și aproape mistică, de aceea îi sunt atribuite și încărcături simbolice. Țara de proveniență a acestei pietre este India, unde este considerată și astăzi sacră și aducătoare de beneficii și noroc. Mai mult, se crede că piatra lunii oferă lumină și atrage energii pozitive.

4. Citrinul contribuie la echilibrarea schimbărilor de dispoziție și la menținerea funcționarii optime a organelor. Acesta face parte din grupa cuarțului, fiind considerat o piatră prețioasă galbenă de o frumusețe aparte. Obișnuia să fie des confundat cu safirul sau topazul galben.

5. Aventurinul ajută la accelerarea recuperării după diferite complicații dar și la menținerea unui organism sănătos. Se zice că Aventurinul este benefic în toate domeniile creativității, ale imaginației sau ale intelectului. Sporește prosperitatea și aduce succesul carierei. 

5. Carneolul este un cristal recomandat pentru îmbunătățirea motivației și pentru creșterea vitalității. A fost folosit și de către egiptenii antici, pentru proprietățile sale vindecătoare. Se spunea că alungă depresia și că aduce stări de pace și armonie.

6. Turmalina neagră acționează ca un scut împotriva radicalilor liberi. Turmalina Neagră  protejează împotriva tuturor formelor de energie negativă, stres geopatic și CEM.

7. Selenitul oferă purtătorului o strălucire aparte și întinerește. Acesta poate să contribuie activ la purificarea energiei, a corpului și a minții. Te ajută să te regăsești din punct de vedere spiritual.

8. Cuarțul fumuriu reușește să reducă anumite consecințe negative cauzate de stres. Acest cristal protector are o conexiune cu Pământul și cu chakrele bazale.

9. Pirita îți oferă protecție împotriva anumitor poluanți. Pirita este și piatra care atrage bunăstarea.

10. Garnetul îți poate oferi un restart al organismului. Aceste cristale sunt perfecte ca amulete de vindecare, dar și în ritualuri.

11. Ochii de tigru reprezintă cristale recomandate pentru motivație, dar și pentru îmbunătățirea metabolismului. Ochiul de tigru este tot un fel de cuarț. Acesta a fost considerat una dintre cele mai prețioase cristale de pe Valea Nilului.

12. Lapis Lazuli încurajează un somn odihnitor și vindecarea corpului. Este o piatră a înțelepciunii, a intuiției și a adevărului.

13. Cuarțul transparent este capabil să amplifice energia unei persoane și să deschidă chakrele blocate. Poate să reducă stările de anxietate și amplifică energia pozitivă.

Vezi și: Cum să porți brățările de cristal în mod corect? GHID practic pentru a beneficia de energia lor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel