Cum face față stărilor de anxietate "Omul cu Tourette"? "Sunt sănătos tun, psihicul trebuie lucrat"

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Sursa: Facebook/Andrei Ungureanu
Sursa: Facebook/Andrei Ungureanu

Andrei Ungureanu sau „Omul cu Tourette”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru colegii nostri de la Spectacola, cum face față stărilor de anxietate. 

Andrei Ungureanu, cunoscut drept „Omul cu Tourette” a recunoscut că se confruntă cu stările de anxietate. Recent, acesta chiar a cerut ajutorul fanilor, pe rețelele de socializare. Într-un interviu, acordat în exclusivitate pentru Spectacola, Andrei Ungureanu a dezvăluit cum face față atacurilor de panică, dar și cât de mult l-a ajutat terapia. 

SPECTACOLA: Ți-ai obișnuit fanii cu energia pozitivă și vibe bun, dar în ultima perioadă ai recunoscut că te confrunți cu stări de anxietate. Cum te simți?

Andrei Ungureanu:  Într-adevăr, oamenii sunt obișnuiți cu energie bună, idea e că eu și când am stări de anxietate sau nu mă simt bine, încerc să am o energie pozitivă, cât de cât, ca să nu transmit mai departe, uneori merge, alteori nu. Pot să zic că mă simt ok, nici bine nici rău, undeva la mijloc.

Cum îndepărtezi semnele de anxietate?

SPECTACOLA: Ai spus că ai apelat la terapie. Cât de mult te-a ajutat?

Andrei Ungureanu:  Terapia m-a ajutat undeva la 30%, nu în totalitate. Încă fac și uneori merge, alteori nu, însă acum am început să fac și tratament medicamentos și rezultatele sunt mai bune, deoarece am o pauză de la simptome, cumva mă liniștește.

SPECTACOLA:Care a fost momentul în care ai simțit că ceva nu este în regulă cu tine? Ai mers și la medici?

Andrei Ungureanu: În legătură cu anxietatea și stările de panică, deja mă confrunt cu ele de aproximativ 10 ani, însă am avut momente bune, nu am stat constant în aceste stări. Dar da, am apelat la numeroși medici să verific dacă am o problemă fizică, nu neapărat psihică, deoarece eu simt și simptome fizice. Însă, din fericire, după teste și teste din punct de vedere organic sunt sănătos tun, psihicul trebuie lucrat.

SPECTACOLA: Ce faci atunci când te confrunți cu un atac de panică? Ai vreo metodă care te ajută să te calmezi?

Andrei Ungureanu: Când am un atac de panică, nu fac nimic deosebit, pur și simplu îl las să se manifeste și să îl accept ca fiind un atac de panică. Recent, am avut o săptămână bună, însă ieri, după ce am avut niște nervi, să zicem așa, am făcut atac de panică, mi-am dat seama ce este, am încercat să raționalizez și am început să mă liniștesc. Dar am ieșit la aer și totul a fost ok. Într-adevăr, senzațiile sunt neplăcute.

Vezi articolul complet pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel