Cum învață fiecare zodie și cum ar trebui, de fapt, să învețe

Autorul articolului: Daniela Simulescu |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Sursă foto: Pexels
EXCLUSIV
Sursă foto: Pexels

Vacanța s-a terminat! Copiii s-au întors la școală. Au în față posibilitatea de a învăța noi lucruri. 

Acest articol își dorește să fie unul distractiv, care să ne mai destindă. În niciun caz nu dorim să judecăm zodiile, ci mai degrabă să ne bucurăm de trăsăturile lor unice. Nu uitați că nu sunteți doar Zodia (poziția Soarelui), ci că dincolo de asta, astrologia vă deschide poarta către o cunoaștere fascinantă a diversității propriei persoane, având planete și în alte semne”. Disclaimerul este o formă de afirmare a faptului că nu dorim să fim critici cu cei din jurul nostru, și în același timp, vă invităm și pe dvs. să faceți la fel. Totodată, atunci când vorbim despre zodii, ne referim de cele mai multe ori la energia acestora, nu la persoane în sine. 

Berbec/ Ascendent în Berbec

Berbecul va fi motivat să învețe din greu, dar asta nu pentru că ar fi înnebunit după studiu, ci mai degrabă pentru că îi place competiția și își va dori cu orice preț să ia nota cea mai mare, să fie primul peste tot. E posibil să găsească mijloace ieșite din comun pentru a reține anumite lucruri. I-ar fi mai ușor dacă ar fi mai disciplinat, mai calm și ar avea mai multă răbdare cu conceptele.

Taur/ Ascendent în Taur

Conservator și hotărât, Taurul va fi extrem de implicat în procesul de învățare. Îi va lua mai mult timp decât celorlalți deoarece va trebui să insiste asupra anumitor detalii. Este metodic și are propriul ritm. Prin încăpățânarea specifică s-ar putea să vrea să memoreze mai mult decât să înțeleagă, deși cel mai ușor i-ar fi dacă ar aborda ce are de învățat într-un mod practic, mai flexibil și cu ceva mai multă spontaneitate. Îi este greu să învețe de la alții. 

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Gemenii improvizează pe parcurs, nu stau ei să se uite la toate detaliile și sar de la o idee la alta. S-ar putea să abordeze materia cu superficialitate. Pentru că nu au suficientă încredere în ei, s-ar putea să abandoneze destul de repede cartea și să se apuce de orice altceva. Procesul ideal de învățare care i-ar ajuta pe Gemeni să aibă succes ar trebui să includă mai întâi o doză de relaxare și apoi ceva structură, un program bine definit și o listă pe care să o urmeze cu sfințenie. Nu sunt foarte dornici să aprofundeze un domeniu. 

Rac/ Ascendent în Rac

Melancolic și sentimental, Racul va aștepta să vină cineva să studieze alături de el. S-ar putea să nu se poată concentra apoi la ce are de făcut și să lase totul pentru mai târziu ca să își petreacă timpul cu familia. Modul ideal de a învăța al Racilor ar trebui să conțină o porție zdravănă de încredere în forțele proprii și o mai mare deschidere către natura logică a conceptelor. Sau un profesor cu o atitudine maternă sau paternă. 

Leu/ Ascendent în Leu

Teatral și deja considerat câștigător, Leul va crede că nu are nevoie să învețe prea mult pentru că a înțeles deja totul din clasă. I se pare oricum că doar el are dreptate și că ce i se predă nu îi folosește la nimic așa că preferă să facă altceva. Procesul de învățare ideal pentru Lei ar trebui să conțină mai multă atenție pentru detalii, o cooperare cu profesorul, dar și mai multă toleranță asupra a ceea ce studiază, nu se știe niciodată când îi va folosi. Și să nu uităm ceva: dacă îl lauzi și îi oferi atenție, îl motivezi cu siguranță!

Fecioară/ Ascendent în Fecioară

Prin natura sa conștiincioasă, Fecioara va avea tendința să învețe mai mult decât e cazul, pierzând timpul cu tot felul de detalii care o vor opri din ceea ce este cu adevărat esențial. Dacă ar trece peste complexul de inferioritate și și-ar vedea calitățile, învățarea ar deveni cu adevărat o plăcere. Ce îi place? Să rezolve probleme. 

Ce tip de profesor ai fi în funcție de zodie? Unul tolerant sau unul mai dur?

Balanță/ Ascendent în Balanță

Armonie, echilibru, frumusețe, cuvinte-cheie în ceea ce privește activitatea Balanțelor. Acestea vor sublinia mult, vor folosi desene și culori, vor găsi anumiți termeni care să le ajute să rețină mai bine, însă toate, dar toate aceste lucruri vor fi făcute doar pentru a primi aprecierea celorlalți. Procesul de învățare ar deveni minunat dacă Balanțele ar învăța să studieze pentru ele, să se bucure cu adevărat de ceea ce învață, să aibă mai multă independență. Au nevoie de validare permanentă. 

Scorpion/ Ascendent în Scorpion

Introvertit, coleric, dar și rebel, Scorpionul nu va învăța prea ușor, ci va prefera un stil zbuciumat. Va fi atras de detalii bizare, lucuri mistice și s-ar putea să piardă din vedere ce este cu adevărat important. Dacă ar avea încredere mai multă în cei din jurul său, ar putea primi adevărate lecții de viață și învățarea ar fi un proces mai simplu, lumea nu e neapărat într-o continuă luptă, iar studiul are beneficii imense. Și mai trebuie să învețe ceva. Să creadă despre el că este bun chiar dacă nu i se zice. 

Săgetător/ Ascendent în Săgetător

Săgetătorul va dori să își organizeze informațiile aranjându-le după bunul său plac. Având o capacitate destul de bună de sinteză, va învăța cu ușurință, însă s-ar putea să se plictisească destul de repede și să vrea mereu ceva nou, să treacă mai repede la următorul capitol. Procesul ideal de învățare cu rezultate reale pentru Săgetători ar trebui să conțină niște limite și o direcție. Să se oprească undeva și să aprofundeze. Și să i se dea un rol important pe drum. 

Horoscop toamna 2023. Urmează schimbări pentru fiecare zodie/ascendent

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

Conștiincios, precaut, cu simțul datoriei, Capricornul se va chinui studiind până noaptea târziu. Este precum un șoarece de bibliotecă. În sine, aceasta e problema, în loc să fie un exercițiu de gândire și expansiune a minții, studiul se va transforma într-un chin. Ca să poată învăța mai eficient, Capricornul ar putea să încerce să fie mai spontan, să caute și elemente mai originale, să iasă din carapacea sa și să vadă și mai departe de ceea ce îl înconjoară. O lume întreagă acolo, afară, așteaptă să fie descoperită. 

Vărsător/ Ascendent în Vărsător

Vărsătorul este deja îndreptat către procesul cunoașterii și trăiește zi de zi acte conștiente ale procesului de învățare. S-ar putea, însă, să exagereze cu anumite concepte și să meargă prea departe, până în pânzele albe. Și să vrea să spargă tipare sau să refuze metodele profesorilor. Ca să poată învăța eficient, Vărsătorul ar avea nevoie să fie mai calm, mai adunat, mai stabil și un pic mai realist. Diplomația i-ar folosi, de asemenea. 

Pești/ Ascendent în Pești

Un pic ezitanți, Peștii s-ar putea să nu știe exact de unde să înceapă și să vrea să renunțe înainte de a se apuca de ceva. Tendința de a studia lucruri care nu au niciun pic de pragmatism s-ar putea să nu îi ajute prea tare atunci când își vor căuta roadele muncii depuse în procesul de învățare. Cum să procedeze? Să fie mai hotărâți, să se concentreze mai mult, să planifice mai detaliat și să își dezvolte motivația. Să împace visarea cu matematica. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel