Cum ne facem timp pentru noi? Care este impactul lui "Nu am timp!" asupra sănătății fizice și emoționale

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Deși trăim într-o epocă în care timpul reprezintă o problemă majoră, lipsa lui poate avea consecințe negative asupra sănătății. Ce este de făcut?

Dacă echilibrul dintre viața profesională și cea privată este perturbat, este posibil să vă confruntați cu epuizarea, să vă simțiți suprasolicitat, epuizat și deconectat de la viața socială și/sau de familie.

Un echilibru deficitar între viața profesională și cea privată poate duce, de asemenea, la stres cronic, care poate avea un impact asupra sănătății mintale, precum și asupra sănătății fizice.

Impactul asupra sănătății emoționale

Atunci când ocupația este glorificată și încurajată, puteți ajunge să vă suprasolicitați cu obligații variate, întâlniri, angajamente și responsabilități. Acestea pot duce la:

- Anxietate

- Stres

- Tristețe

- Frustrare

- Supărare

- Singurătate

- Lipsa speranței

- Vinovăție

Ocuparea excesivă a timpului poate avea un impact asupra sănătății dvs. fizice prin declanșarea sau exacerbarea:

- Tensiune/durere musculară

- Neliniște

- Insomnie

- Dureri de cap

- Inflamație

- Funcția imunitară compromisă

Vă puteți simți izolat și singur, iar cei din jur se pot simți respinși sau supărați din cauza lipsei dumneavoastră de disponibilitate. Relațiile cu prietenii, familia și soțul/soția pot avea de suferit din cauza programului dvs. prea încărcat.

Ritual în TREI PAŞI pentru eliberarea FURIEI. Durează doar 5 minute

Dar cum ne facem timp? 

Dacă este posibil, planificați-vă o vacanță sau un sejur pentru dumneavoastră (și nu-l umpleți cu activități), astfel încât să vă puteți reîncărca bateriile.

Luați-vă mici momente în fiecare zi pentru a vă aprecia. Acest lucru poate include să vă oferiți afirmații pozitive sau să scrieți în jurnal despre un lucru pentru care sunteți recunoscător în fiecare zi.

Stabiliți limite cu ceilalți și amintiți-vă că este în regulă să spuneți "nu". Sacrificarea bunăstării dvs. pentru a vă suprasolicita poate avea consecințe grave pe termen lung.

Luați legătura cu un terapeut dacă întâmpinați dificultăți cu actele vieții de zi cu zi sau dacă observați că v-a scăzut calitatea generală a vieții.

Asigurați-vă întotdeauna că vă lăsați timp pentru dumneavoastră pe parcursul zilei, chiar dacă este vorba doar de o mică pauză, și deconectați-vă în mod deliberat de la munca pe care o faceți.

Găsești articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel