Cum să-ți potolești pofta de dulce: 3 deserturi gustoase cu puține calorii

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Dacă ești la cură de slăbire sau pur și simplu vrei să mănânci mai sănătos, merită să lași deoparte zahărul în cantități mari sau produsele dulci din magazine. Iată ce deserturi slab calorice poți să încerci!

Consumul excesiv de zahăr nu doar că îngrașă, dar poate să cauzeze probleme de sănătate, ca diabetul sau bolile cardiovasculare. Încearcă aceste rețete!

1. Înghețată de dietă

Dacă îți place înghețata, poți să profiți și de rețete slab calorice, pe care le poți pregăti oricând, indiferent de sezon.

Ai nevoie de puține ingrediente:

- o ceașcă de fructe de pădure

- o cană mică cu miez de nucă

- 1-2 linguri de miere

- 2-3 felii de pepene galben

- 2-3 mere

Pune toate aceste ingrediente într-un blender, dar lasă fructele de pădure deoparte și taie-le în bucăți mai mari. Zdrobește ușor și nucile. După ce le-ai mixat, adaugă mierea și toarnă compoziția în forme pentru înghețată. Lasă-le la congelator pentru o oră și apoi bucură-te de un desert sănătos, cu puține calorii!

2. Budincă de ciocolată

Un alt desert sănătos și delicios din care te poți înfrupta? Budinca de ciocolată! Fie că îți place să o consumi vara sau în zilele friguroase, budinca reprezintă un desert slab caloric, gata în doar câteva minute.

Este ideal pentru toți membrii familiei, inclusiv pentru cei mici. Alege 2-3 banane bine coapte și folosește și 2 linguri de cacao pudră, peste care poți să adaugi miere de albine, în funcție de preferințe. Toate aceste ingrediente se adaugă într-un robot de bucătărie, astfel încât compoziția să se omogenizeze.

O poți lăsa la rece sau o poți servi imediat!

3. Frigărui din fructe

Pe lângă clasica salată de fructe, poți să pregătești rapid un alt desert asemănător, din fructele tale preferate. Frigăruile cu fructe sunt incredibil de gustoase și nu au multe calorii, așa că pot fi consumate chiar și seara. De pildă, le poți pregăti dintr-un kiwi, o pară, o banană, 2-3 căpșune și frunze de mentă, potrivite pentru decor.

Spală căpșunele, curăță restul fructelor și așează-le pe fiecare în bețișoare special concepute pentru frigărui. Lasă puțin frigăruile pe un grătar și consumă-le imediat! Dacă vrei, poți să adaugi peste ele puțin iaurt degresat.

Ține cont de aceste sugestii și poți pregăti trei deserturi slab calorice care vor fi pe gustul tuturor!

Vezi și: 8 obiceiuri alimentare pe care să le incluzi în dieta ta, în 2023

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel