Cum scapi de problemele digestive după masa de Crăciun și ce alimente taie greața?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
pexels.com
pexels.com

Alimentele pe care le consumăm de Crăciun sunt foarte gustoase, dar destul de periculoase pentru sănătate, mai ales dacă sunt consumate în exces. Iată ce trebuie să știi dacă întâmpini probleme digestive după sărbători, dar și ce alimente taie greața după o masă copioasă.

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat  că există un fruct care, consumat la masă, va favoriza digestia și va duce la evitarea problemelor digestive, conform DC Medical.

“Puteți începe cu friptură, precedată de o salată de crudități, asociată unei granituri de legume făcută la grătar, urmată de o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia. 

Nu uitați că există și salate și fructe proaspete și că puteți face o plimbare în aer liber, dacă nu, veți avea de tras după excesul caloric din această perioadă. (...) Și felia tradițională de ananas cu rol digestiv este utilă în astfel de perioade pentru a ne suprasolicita dintr-o dată sistemul digestiv. Nu uitați că o durere epigastrică, de tipul dureri vărsături, mai ales la un pacient cu risc poate să însemne primele semene ale unui infarct miocardic și în aceste condiții evaluarea este extrem de importantă”, a mai spus medicul Ciuhodaru. Citește aici articolul complet.

Totodată, există trei remedii naturiste care te ajută dacă îți este rău după o masă copioasă. Astfel, eviți simptomele neplăcute, cum ar fi arsurile arsurile la stomac, greața, vărsăturile și indigestia:

Bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie

Pentru a obține acest antiacid natural este nevoie de 150 ml de apă, o jumătate de lămâie și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Pe lângă efectul benefic pe care îl are asupra stării de greață, băutura aceasta vă și hidratează. De alfel, chiar este recomandat să acordați o atenție deosebită hidratării când treceți prin astfel de episoade digestive.

Ghimbir

Ghimbirul poate fi folosit sub formă de ceai, dar și în suplimente sau ca ulei esențial. Pentru a reduce greața, cantitatea recomandată este de 4 căni de ceai de ghimbir. Pregătiți-l prin infuzarea ghimbirului proaspăt tăiat felii sau ras în apă fierbinte. Sorbiți ceaiul încet, deoarece dacă îl beți prea repede poate crește starea de greață.

Mentă

Ceaiul de mentă este cel mai comun și la îndemână remediu pentru greață, însă menta se poate folosi și sub formă de capsule. În cazul în care suferiți de boala refluxului gastric este indicat să evitați menta. Vezi continuarea pe DC Medical.

Îți recomandăm și: Care sunt cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit? 4 variante pe care merită să le încerci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel