CURIOZITĂȚI despre luna martie. Pe care le cunoști?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
freepik.com
freepik.com

Iată ce curiozități avem pentru tine despre a treia lună din an!

Cel puțin calendaristic, astăzi marcăm prima zi de primăvară. Așteptăm să fie mai cald, să reînvie natura, să culegem ghiocei și să putem sărbători feminitatea, mai ales!

Iată ce curiozități ar fi bine să cunoști despre luna martie:

- În această lună marcăm echinocțiul de primăvară. Pe 20 martie, Soarele intră în Berbec, deci va fi echinocțiul de primăvară. Va începe primăvara și din punct de vedere astrologic. 

50 de afirmații ENERGIZANTE pentru primăvară! Iată ce poți rosti zilnic

Atunci când vorbim despre echinocțiu, ziua și noaptea au aproximativ aceeași durată pe toată planeta.

- Pe 20 martie, este celebrată și Ziua Internațională a Fericirii. Prin această zi, se promovează fericirea, la nivel global. Care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le uităm niciodată, în goana după fericire?

- De asemenea, Martie este considerată o lună dedicată femeilor. Se celebrează Ziua Internațională a Femeii, la 8 martie sau Ziua Mamei, cum este cunoscută la noi. În unele țări, Ziua Internațională a Mamei este sărbătorită în a doua duminică din lună.

8 Martie - Cele mai frumoase mesaje și urări de Ziua Femeii

- Tot în luna martie, este cunoscută și Ziua Internațională a Păcii. În fiecare an, pe 21 martie, această zi este dedicată păcii. Se dorește promovarea încetării conflictelor în întreaga lume.

- În martie, au loc o mulțime de festivaluri sau evenimente culturale marcante. În unele țări, martie reprezintă începutul festivalurilor. Amintim doar de Carnavalul de la Veneția sau de Festivalul Holi, din India. Ambele marchează debutul primăverii, dar se ține cont și de tradițiile locale.

- Se celebrează și Ziua Mondială a meteorologiei, la 23 martie. Prin aceasta, este creionată importanța observării și a înțelegerii fenomenelor meteorologice.

- În martie, s-au născut unele personalități remarcabile, ale căror nume își fac simțită prezența și astăzi. Amintim doar de Albert Einstein, născut la 14 martie, de Bach, născut la 21 martie sau de Vincent van Gogh, născut pe 30 martie.

Ai putea fi interesat și de: Personalități din zodia Pești care au făcut istorie: Einstein este doar una dintre ele!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel