De ce nu e bine să speli rufe duminica? Răspunsul preoților și superstiții legate de spălatul rufelor în lume

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
freepik.com
freepik.com

Cu siguranță ai tot auzit de faptul că nu este bine să speli rufele duminica. Iată de ce!

În creștinism, inclusiv în tradiția ortodoxă, duminica este o zi specială, consacrată rugăciunii, dar și odihnei. Acesta este motivul pentru care se poate considera nepotrivit să faci activități care sunt considerate profane, cum ar fi spălatul rufelor sau alte treburi casnice. Da, chiar și spălatul la mașină este inclus aici, nu doar cel de mână.

Unii preoți și teologi ortodocși pot zic că, conform tradiției, duminica ar trebui să fie o zi de concentrare pe aspectele spirituale și de comuniune cu Dumnezeu și comunitatea de credincioși și nu una în care să fim absorbiți de muncă sau grijile materiale.

În creștinism mai ales, a șaptea zi din săptămână este ziua de odihnă, deci nu ar trebui să se facă nicio muncă. Duminica este numita și "Ziua Sfântă a Domnului", care ar trebui să fie destinată numai Lui. 

Preoții sunt și cei care spun că nu doar duminica, dar și în orice zi de sărbătoare, creștinii ar trebui să meargă la biserică și să se axeze pe activități spirituale și religioase, nicidecum pe munca în casă sau în afara ei. De asemenea, în aceste zile, este recomandat să ne abținem de la spălatul rufelor, mai ales dacă este o activitate ce poate fi amânată și pentru a doua zi.

Iată ce păcate faci zi de zi și nici nu bagi de seamă!

Ce superstiții legate de spălatul rufelor există în lume?

În Italia, se zice că spălarea lenjeriei intime a unei persoane căsătorite împreună cu lenjeria intimă a unei alte persoane necăsătorite poate duce la infidelitate sau poate fi asociată cu energii negative. De asemenea, se spune că spălarea hainelor în ziua de Paște poate aduce noroc și prosperitate.

În India, spălarea hainelor în timpul nopții poate aduce ghinion. Mai mult, există unele reguli specifice pentru spălarea hainelor în timpul unor evenimente religioase sau diferite festivități.

Postul negru. Ce înseamnă și când îl ținem?

În China, se consideră că spălarea hainelor în prima zi a Anului Nou Chinezesc poate "spăla norocul" și alunga prosperitatea departe de casă. Totodată, se spune că spălarea hainelor de ziua de naștere a cuiva poate aduce ghinion acelui om.

În Japonia, spălarea hainelor în zilele de An Nou și în prima săptămână a Anului Nou este considerată norocoasă. Există o tradiție care spune că trebuie să speli hainele de Revelion pentru a te asigura că vei primi vizita zeului casei (Kami) în noul an.

Îți recomandăm să vezi și: Cum comunicăm mai eficient în familie? Preotul Răzvan Ionescu oferă un exercițiu practic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel